XS
SM
MD
LG

Aničić pred gradski derb: Bodovi ostaju na krovu!

U trećem kolu plej aut faze takmičenja u Superligi Srbije ekipa Voždovca će na svom stadionu dočekati komšijsku ekipu Rada. U meču koji je nedavno odigran u regularnom delu Superlige Voždovac je slavio na Banjici golom Filipa Stuparevića.

Nakon poraza u Vranju, ekipa Voždovca ima imperativ pobede u meču protiv „Građevinara“, kako bi što pre osigurala opstanak i što mirnije privela kraju tekuću turbulentnu sezonu. Voždovac trenutno zauzima treće mesto na tabeli plej auta sa osvojenih 20 bodova, šest više od Rada koji se nalazi u zoni ispadanja.

Šef struke Zmajeva, Dragan Aničić, na današnjoj konferenciji za medije istakao je respekt prema ekipi Rada, ali i podsetio da Voždovac u prolećnom delu sezone ne zna za poraz na svom stadionu uz skor – pet pobeda i jedna nerešena utakmica.

– Očekuje nas težak derbi meč sa komšijskom ekipom Rada. Ne sumnjam da će nastupiti u izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu utakmicu jer se mnogo igrača oporavilo od povrede. Ekipa sastavljena od iskusnih igrača kao što su Volkov, Jovanović, Perendija, Kasalica i Veselinović zaslužuje maksimalan respekt i tako se i odnosimo prema ovoj utakmici. Takođe, sada je tu novi trener Korak, koga jako dobro poznajem, još iz igračkih dana kada smo često bili rivali na terenu. Međutim, mi smo na svom terenu ovog proleća nepobedivi, tako da ne sumnjam da će bodovi i ovoga puta ostati na krovu.

Komentarišući kadrovsku situaciju u taboru Zmajeva, Aničić je istakao da je srećan što trenutno nema povređenih igrača u svom timu.

– Svi su zdravi i spremni za utakmicu sa Radom. Jedino Arsić neće imati pravo nastupa zbog kartona, a osim toga ekipa je kompletna. Trujić se uveliko priključio ekipi nakon povrede i konkuriše za sastav tima za sutrašnju utakmicu.

Voždovac dočekuje ekipu Rada u četvrtak od 18 časova na svom stadionu, a karte za utakmicu biće u prodaji dan utakmice po ceni od 200 dinara.