XS
SM
MD
LG

Važna pobjeda Banjalučanki

Pobeda Banjaluke

Fudbalerke Banja Luke ostvarile su jednu od važnijih pobjeda u Ligi za opstanak u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine, pošto su u trećem kolu na domaćem terenu porazile gostujuću ekipu Radnika iz Bijeljine minimalnim rezultatom 1:0.

Meč su bolje otvorile domaće fudbalerke, već u drugoj minuti veliku šansu je imala Bektaš, no istakla se Šljivo i odbranila njen pokušaj. Sa druge strane Radnik je preko Šakotić imao jednu dobru priliku, no dobro se snašla Vasić i odbranila njen pokušaj.

Onda u 43. minuti Bektaš je ušla u šesnaesterac, gdje je ruši Lukić, te glavni sudija meča pokazuje na bijelu tačku. Upravo je loptu namjestila Bektaš i precizno pogodila gol, te donijela prednost svojoj ekipi od 1:0.

U nastavku meča Marjanović je imala dobru šansu, ali Šljivo ponovo dobro zaposlena. U posljednjih 15. minuta Radnik je preuzeo terensku inicijativu. Prvo je Krajšumović imala priliku sa pet metara, ali je lopta otišla preko gola. Do kraja meča rezultat se nije mjenjao, pa je Banja Luka ostvarila veoma važan trijumf u borbi za opstanak u društvu najboljih.

- Prije utakmice znali smo da će to biti teška i viteška borba, da nam dolazi jedna zaista dobra ekipa. Mislim da smo zaslužile pobjedu, sav dogovor iz svlačionice smo ispoštovali i prenjeli na teren. Ovo su svakako važna tri boda za nas, jer smo sve bliže našem cilju, a to je naravno opstanak u ligi. Ostaje nam da se okrenemo utakmicama koje dolaze, već narednog vikenda ćemo nastojati da se što bolje spremimo, jer naravno očekuje nas ponovo važan meč sa Modričom, izjavila je Sumeja Bektaš, igračica Banja Luke.

ŽFK Banja Luka - ŽFK Radnik Bijeljina 1:0 (1:0).

Stadion: Pomoćni teren Banja Luke. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Ermina Abdaković (Novi Travnik). Pomoćnici: Kero Kenito (Bugojno) i Milka Rokić (Gradiška). Žuti kartoni: Banja Luka (Vasiljević), Radnik (Milović).

Banja Luka: Vasić, Barać, Ćebedžija, Bektaš, Jandrić, Selimović, Vasiljević, Lolić, Marjanović, Cvijić, Milanović. Trener: Željko Durić.

Radnik: Šljivo, Lukić, Milović (od 64. Stokanović), Šakotić, Mićanović, Jović (od 85. Ilić), Njeguš, Marković, Krajšumović, Todorović, Aljić. Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Sumeja Bektaš (Banja Luka).


Gradina 1 : 4 Modriča
Radnik Bumerang 2 : 1 Banja Luka
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik Bumerang 20 9 0 11 27
2 Modriča 20 7 0 13 21
3 Banja Luka 20 6 0 14 18
4 Gradina 20 2 0 18 6