XS
SM
MD
LG
08.05.2019 Goran Riro Radimirović

Kozari bodovi u Semberiji

Sloga - Kozara 1:2

 

Danas su odigrane utakmice 4. kola Lige za prvaka I lige Republike Srpske. Fudbaleri Kozare gostovali su u Velikoj Obarskoj i savladali domaćina Slogu (Gornje Crnjelovo) sa 1-2.

 Vrlo dobro su fudbaleri Kozare ušli u utakmicu i od prve minute svojom igrom pokazali da su u Obarsku došli da odigraju kvalitetno. Već u 11. minuti stiže i potvrda dobre igre, Maksimović odličnom dubinskom loptom pronalazi Petkovića kojem ne predstavlja problem da savlada Bodirogu i dovode Kozaru u vođstvo. Dva minuta kasnije, uzvraćaju i domaćini, slobodni udarac izvodi Mihajlović, ali je zamalo neprecizan. U 15. minuti šut Novakovića blokira odbrana Sloge, a malo zatim nakon kornera najviši u skoku je Raspudić koji glavom šalje loptu zamalo pored gola Sloge. Doaćin pokušava da uzvrati,ali fudbaleri Kozare kontrolišu igru i rezultat. Priliku da poveća rezultat u 35. minuti propušta strelac prvog gola Petković čiji šut prolazi pored gola. Malo zatim neprecizan je i Novaković.U 40. minuti slobodni udarac za Kozaru izvodi Šakić i pogađa mrežu Sloge za vođstvo Kozare od 0-2 i s tim rezultatom se odlazi na poluvrijeme.

 Nastavljaju fudbaleri Kozare sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu. Šansu da poveća vođstvo, nakon prodora u 52. minuti propušta Glišić čiji šut završava pored gola. Uzvraćaju i domaćini, u 56. minuti ponovo slobodni udarac odlično izvodi Mihajlović, ali je Modić na mjestu. Ipak u 70. minuti, nakon prodora i ubačene lopte Ristić glavom šalje loptu u Modićevu mrežu, za pokazaće se konačnih 1-2.

 Čestitam mojim fudbalerima na vrlo dobroj igri – kaže Igor Janković, šef stručnog štaba FK Kozara nakon utakmice. Odigrli smo vrlo dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu kada je rezultat možda mogao da bude i veći u našu korist. U drugom poluvremenu domaćin je odgovorio, međutim, moji igrači su znalački kontrolisali i igru i rezultat i zasluženo se sa tri nova boda vraćamo u Gradišku.

 Već u subotu 11. 5. 2019. godine igraju se utakmice 4. kola Lige za prvaka I lige Republike Srpske. Na Gradskom stadionu u Gradišci FK Kozara će ugostiti Podrinje iz Janje. Utakmica počinje u  17 časova.

Sloga - Kozara 1:2 (0:2)

Sloga (Gornje Crnjelovo): Bodiroga B., Matović N., Ristić D., Miljković M. (od 51. min. Jovanović S.), Macanović S., Komarčević D., Krmar I., Mihajlović B., Hadžikadunić E. (od 59. min. Zlatković D.), Benović V., Planić P.(od 46. min. Popović D.), trener Hadžić S., nisu igrali: Novaković P., Stokić J., Labović M., Panić B.

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Komljenović D. (od 65. min. Petrović O.), Raspudić B., Maksimović S., Šakić M., Glišić D., Gavrić N., Otojić B., Novaković M.,  Petković V. (od 78. min. Stjepanović N.), Kukavica A. (od 61. Lolić D.), trener Janković I., nisu igrali: Dončić D., Sladojević M., Gvozden S., Veljkić S.


Borac 2 : 1 Željezničar Sport team
Sloga 1 : 2 Kozara
Podrinje 1 : 0 Rudar Prijedor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 26 21 4 1 67
2 Sloga 26 16 4 6 52
3 Rudar Prijedor 26 11 7 8 40
4 Željezničar Sport team 26 12 3 11 39
5 Kozara 26 10 6 10 36
6 Podrinje 26 9 5 12 32