XS
SM
MD
LG

Dva pogotka Golijana za tri boda

U zaostaloj utakmici 8. kola Regionalne lige, grupa Jug, Han Pijesak je danas, na svom terenu, trijumfovao nad ekipom Podgraba, rezultatom 3:1. Pavle Golijan je, sa dva pogotka, donio domaćoj ekipi tri važna boda.

Gosti  iz Podgraba, koji su od samog starta preuzeli terensku inicijativu, rano dolaze do vođstva od 0:1. Dragutinović je poslije jedne brze akcije gostiju već u 3. minutu zatresao mrežu Hanpjesačana. Ipak, oni se nisu predavali. Do kraj prvog dijela pokušavali su poravnati rezultat, ali je, uprkos dobrim akcijama, zatajila realizacija. U drugi dio domaća ekipa ulazi odlučnije i u 65. minutu mladi Deurić sigurnim šutom sa dvadesetak metara dovodi svoj tim do izjednačenja. Tri minuta kasnije dolazi do preokreta. Nakon što je Kapuran u kaznenom prostoru igrao rukom, sudija Ilić je bez dvoumljenja pokazao na bijelu tačku, sa koje je siguran bio Pavle Golijan, za vođstvo od 2:1. Nervoza u taboru gostiju je kulminirala desetak minuta kasnije, kada Kapuran, u namjeri da osujeti izglednu priliku, ispred svog gola ruši Deurića, a glavni arbitar još jednom dosuđuje najstrožu kaznu. Pavle Golijan je ponovo sigurno zatresao protivničku mrežu i postavio konačan rezultat ovog susreta 3:1.

„Iako nam loše i hladno vrijeme nimalo nije išlo na ruku, uspjeli smo da na svom terenu upišemo tri boda. Podgrab nije bio nimalo lak protivnik i poslije njihovog početnog vođstva, uspjeli smo da ne klonemo duhom, da se vratimo u igru, i izborimo se za pobjedu. Od susreta koji će biti odigrani tokom vikenda zavisiće i naš konačni plasman na tabeli. Malo je nezgodno što posljednju ovosezonsku utakmicu igramo u gostima, u Rudom, ali vjerujem  da ćemo uspjeti da se izborimo za povoljan rezultat“, kazao je Pavle Golijan, dvostruki strijelac na ovom meču.  

FK Han Pijesak

FK Han Pijesak – OFK Podgrab 3:1 (0:1)

Stadion u Han Pijesku

Gledalaca: 20

Sudija: Igor Ilić (Pale)

Strijelci: 0:1 Dragutinović u 3, 1: Deurić u 65, 2:1 P.Golijan u 68 (KU), 3:1 P.Golijan u 77 (KU)

Žuti kartoni: Kapuran (Podgrab)

Han Pijesak: Bastah, Vitomir, P.Golijan, Đerić, Borovina (od 46. R.Golijan), M.Golijan, Deurić, Pečenica, Mirović, Zeković, Mitrović

Podgrab: Golijanin,  Turković, Kapuran, Jokić, Vuković, Lukić, Dragutinović, Cicović, Pustivuk, Krakonja (od 70. Ćaćić), Maljukan (od 78. Gluhović)

Igrač utakmice: Pavle Golijan (Han Pijesak)

 

 


Sokolac 1 : 1 Željeznica
Romanija 4 : 2 OFK Podgrab
Rudo 3 : 0 Han Pijesak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sokolac 10 8 2 0 26
2 Željeznica 10 6 1 3 19
3 Rudo 10 5 1 4 16
4 Romanija 10 4 0 6 12
5 Han Pijesak 10 2 1 7 7
6 OFK Podgrab 10 1 3 6 6