XS
SM
MD
LG

Finale Sloga Doboj - Leotar

Leotar - Jedinstvo, polufinale Kupa RS

Rukometaši "Leotara" i dobojske "Sloge" finalisti su Kupa Republike Srpske, nakon što su u polufinalima pobijedili brčansku "Lokomotivu", odnosno banjalučki "Borac".

Trebinjci su u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedili "Lokomotivu rezultatom 28:26 (14:11), dok je "Sloga" bila bolja od "Borca rezultatom 34:31 (17:13).

Gosti su poveli sa 0:1 i 1:2, ali su domaćini uzvratili tako da su u osmom minutu poveli su sa 4:2. Od tada pa sve do 23. minuta domaćini su vodili sa jedan ili dva gola razlike. Tada su gosti izjednačili na 10:10, ali domaćini skupljaju snagu i do kraja poluvremena postižu četiri, a primaju samo jedan gol.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 14:11.

Tokom drugog poluvremena Leotar je non-stop vodio, ali Brčaci u 51. minutu izjednačuju na 21:21 I nakon toga golom Inića dolaze u prednost od 21:22.

Igrači trenera Darka Tavrića ponovo preokreću rezultat u svoju korist na 24:22. Gosti uspjevaju da smanje rezultat na gol razlike 26:25 i 27:26, ali Glendža 50 sekundi do kraja utakmice postiže gol za konačan rezultat 28:26.

Trener Darko Tavrić kaže da je svojim igračima tokom cijele sedmice govorio da neće biti nimalo lak meč, jer su se radovali što su "izvukli slabijeg protivnika".

“Nema lakih protivnika za nas, ako nemamo pravu pripremu i ne uđemo maksimalno u utakmicu. To se pokazalo i večeras, a na kraju nas je i sreća malo pogledala. Momci su zaslužili pobjedu i predstoji nam da se maksimalno odmorimo i da sutra podignemo prvi trofej u istoriji kluba. Mi idemo na prvo mjesto i sve ostalo za nas je neuspjeh”, istakao je Tavrić.

Najefikasniji u redovima Leotara bio je Glendža sa devet golova, dok je golman Radović imao 18 odbrana.

U prvoj polufinalnoj utakmici desilo se iznenađenje jer je RK “Sloga” iz Doboja pobijedila pobjednikua Kupa BiH RK “Borac m:tel” sa 34:31(17:13).

Kod pobjednika Ćosić I Ristović dali su 8 golova, a kod Banjalučana Rađenović je postigao 13 golova.

RK “Leotar”: Savović, Radović, Draganić, Miličević 8, Parežanin, Milojević 3, Spaić, Ninković, Srdanović 4, Jovanović 1, Ratković, Uljarević, Janković 3, Grk, Glendža 9. Ražnatović. Trener: Darko Tavrić.

Finale je na programu sutra u 17.00 časova,uz direktan prenos na RTRS.

Izvor: Ttebinje Live