XS
SM
MD
LG

Ni treće mesto nije daleko

Fudbaleri Kozare

Minimalna (1:0), ali veoma važna pobeda protiv Podrinja iz Janje vratila je fudbalere Kozare u trku za treće mesto u Ligi za prvaka Prve lige Republike Srpske, pa će u preostalih pet kola Gradiščani, u borbi sa banjalučkim Željezničarom i Rudar Prijedorom, voditi bitke za poziciju iza Borca i Sloge (GC). Izabranici trenera Igora Jankovića imaće tri domaće utakmice i dve gostujuće, a posle Podrinja na svom stadionu dočekaće uzastopno prvo direktnog rivala iz Prijedora, a potom i novog šampiona iz Banjaluke.

-Čestitam igračima na prikazanoj partiji protiv Podrinja i pobedi koja nam mnogo znači, vratili smo se u igru za treće mesto. Osvajanje ove pozicije bilo bi veliki uspeh za nas i jako važno jer smo tim u stvaranju i želimo iz sezone u sezonu da avanzujemo na takmičarskom polju. Dali smo jedna gol, promašili sijaset prilika, pobeda protiv tima iz Janje mogla je da bude i ubedljivija. Najvažnije je da nismo kažnjeni za promašaje, jer nam se u ovoj sezoni svašta događalo na našem terenu, svaka utakmica je bila stresna, kao da je Alfred Hičkok režirao – rekao je mladi stručnjak na klupi Kozare Igor Janković.

O narednom protivniku nekadašnji pomoćnik u stručnom štabu selektora reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića je rekao:

-Na otvaranju takmičenja u Ligi za prvaka osvojili smo bod u Prijedoru odigravši bez golova. “Rudari” se nalaze u maloj krizi igre i rezultata, doći se oslabljeni posle dva crvena kartona dobijenih u derbiju protiv Borca, ali nikako ne smemo da ih potcenimo. Mi smo u usponu takmičarske forme, sve smo lepo tempirali, samo da u ovom ritmu i nastavimo. Nadamo se da hoćemo.

Junak pobede bio je iskusni defanzivac Boris Raspudić, strelac jedinog pogotka na subotnjem meču sa Podrinjem.

-Videlo se da smo kvalitetniji sastav od Podrinja, na terenu smo delovali bolje i konkretnije, na vreme smo dali gol, ali smo i promašili nekoliko prilika iz domena nemogućeg. Dobro je da je ostalo 1:0, da smo osvojili tri dragocena boda koja nam mnogo znače i guraju nas napred. Postavili smo sada pred sebe novi cilj, želimo da sezonu završimo na trećem mestu na tabeli. Bio bi to veliki uspeh u ovoj teškoj sezoni u kojoj su nas pratili mnogi problemi – zaključio je Boris Raspudić, štoper gradiških crveno-belih.


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33