XS
SM
MD
LG

Puni sjaj Marijana Maslića

Marijan Maslić

MODRIČA – Šamac ili Modriča, njemu je svejedno, oboje su mu dragi. Jedinstvo, Borac, gradačačka Zvijezda ili danas Modriča – sve pamti, svima je zahvalan. Ima 17 godina, a već se vinuo među seniore. Golman kome se divi fudbalski svet u Republici Srpskoj i u BiH. Zove se Marijan Maslić ili – drugo ime za uspeh!

„Odrastao sam u Crkvini, započeo golmansku karijeru u mesnom Jedinstvu, pa otišao u šamački Borac. Onda sam bio član Zvijezde iz Gradačca i sada sam u Modriči. Najviše sam naučio u Gradačcu od Hazima Nurkića, a stasavao sam uz Emira Prljaču. Dabome, veliku podršku pružio mi je i legendarni golman Modriče Bojan Tripić. Ja sam imao dve godine kada je on bio član zlatne generacije koja je Modriči donela Kup BiH. Čast mi je da sam na golu tima koji je osvajao i Kup Republike Srpske i BiH, ali i prvenstvo Srpske i BiH, pa igrao na međunarodnoj sportskoj sceni“, započeo je svoju priču mladi sportista.

U Modriču je stigao slučajno, pa postao prvi golman kolektiva svetle tradicije.

„Pozvao me je predsednik kluba Petar Jelić i sve smo brzo i lako dogovorili. Reč je o mladom, ali čestitom čoveku kome su data reč i čist obraz zakon. Poštujem ga u svakom pogledu i ako on bude odlučio da mi ukaže poverenje i u narednom periodu, ja sam tu. Moj daleko poznatiji kolega Bojan Tripić povredio se i ja sam sa 17 godina stao na gol seniorskog tima. Ubrzo su usledile pohvale sa svih strana“, nastavlja on.

Znači to mladom čoveku. Daje mu snagu, vetar u leđa. Istovremeno, pohvale mogu odvesti i u drugu stranu, ako čovek nije svoj. Marijan Maslić, korpulentni čuvar mreže realan je, čestit i pošten. U subotu je u Foči odbranio dva penala. I ostao čvrsto na zemlji. Sada puca od samopouzdanja.

„Žao mi je što se ’Tripa’ povredio. Mislim da sam bio njegova adekvatna zamena. Zahvalan sam nebesima što pružam sjajne partije. Posrećilo mi se da sam u Foči zaustavio dva kaznena udarca. To mi uliva dodatno samopouzdanje. Dobro će mi doći u nastavku sezone u kojoj se nadam da će Modriča sačuvati prvoligaški status. Uz Borac iz Banja Luke, u Republici Srpskoj imamo najbolje uslove. Infastruktura je skoro za evropske nastupe. Ubeđeni smo da ćemo i naredne godine igrati Prvu ligu Republike Srpske i da ćemo do stotog rođendana, u aprilu 2022.godine, biti u Premijer ligi BiH. Modriča mi je dala šansu, ukazala poverenje, pa želim blistavim izdanjima da uzvratim“, zaključio je Marijan Maslić, mladić koji je Modriči dao ono najvrednije što ima.

Fudbalsku mladost, dušu i srce...

Marijan Maslić, golman Modriče

DEDA MARIJAN – NAJVEĆA PODRŠKA!

U porodici Maslić u Crkvini, nedaleko od Šamca, fudbal je tako česta tema. Najveća podrška mladom golmanu je njegov deda, imenajk i prezimenjak – Marijan Maslić.

„Moj unuk je divno stvorenje. Drago mi je što je toliko fin, kulturan, uravnotežen, što je krenuo dobrim putem. Pruža sjajne partije u Modriči. Hvala i Petru Jeliću što nas je ubedio da dođe u klub na čijem je Petar čelu. Lako se dogovoriti sa velikim ljudima kakav je on. Sve ću dati za svog unuka: vreme, pažnju, dušu svoju, ako treba i život. I ja i baka mu Dušanka. On je sve naše i verujem da će se razviti u ličnost sa milion vrlina, da će postati čovek na dobrom glasu. Voleo bih da ostvari veliku golmansku karijeru. Ima moju punu podršku, ali i svojih roditelja. Ja mu govorim da je svejedno – Zvezda ili Partizan. Krupan zalogaj, ali neka mu je sa srećom. Možda mu se jednog dana ta želja i ostvari“, rekao je Marijan Maslić, deda mladog golmana.

Samo veliki uspevaju...

 BEOGRAD U SRCU

Mladi Marijan Maslić u horoskopu je Vodolija, kaže da veruje u zvezde. Nije ni svestan da je na najboljem putu da postane istinska zvezda – golmanska!

„Postoje danas razne mogućnosti da se čovek informiše ko je od golmana u prošlosti plenio pažnju. Na taj način, ali i u pričama od svog dede i imenajka, čuo sam sve najlepše o Lavu Jašinu, Vladimiru Beari, Milutinu Šoškiću, o Ivanu Ćurkoviću, Petru Boroti, Branku Davidoviću, Aleksandru i Stevanu Stojanoviću, Živanu Ljukovčanu, Fahrudinu Omeroviću, Marijanu Vlaku... Veliki sam zaljubljenik u fudbal i neizmerno sam srećan kada se nađem u Beogradu. Deda me savetuje da i druge klubove poštujem, ne samo Zvezdu ili Partizan, što ja i činim. Kamo lepe sreće da sa Modričom izborim povratak u Premijer ligu BiH, pa da se preselim na Topčidersko brdo. Tada bi moj san bio ostvaren“, priznaje Marijan Maslić.

Sanja snove i u budnom stanju...