XS
SM
MD
LG

Konačno se nešto ne mora!

Žeravica i Vojvodić

Фудбалери Борца посљедњих пет прволигашких кола одиграће “за своју душу”. Црвено-плави су у претходној рунди, петој у Лиги за шампиона, савладали Рудар Приједор у граду на Сани резултатом 1:3 те и математички обезбиједили освајање титуле и повратак у Премијер лигу БиХ.

У прошлом колу пораз на бањалучком Предграђу доживјела је Слога (2:1) па је тако предност клуба из Платонове улице у односу на тим из Горњег Црњелова нарасла на 18 бодова. Управо ће против Слоге изабраници Дарка Војводића одиграти прву од посљедњих пет утакмица у Првој лиги Републике Српске, а иста се игра сутра на Градском стадиону са почетком у 19:30 часова.

У досадашње три овосезонске утакмице са Слогом, Борац је остварио двије побједе и реми, уз пет постигнутих и ниједан примљен гол.

У свом првом обраћању представницима медија након меча у Приједору, стратег црвено-плавих у први план је истакао значај резултата који је Борац остварио у сезони на измаку.

– Честитао бих свим људима у клубу на успјеху који је Борац постигао. Бањалука од наредне сезоне поново има премијерлигаша и то је у овом тренутну најважније. Из бх. елите смо избачени на најгнуснини, најбезобразнији, најбесрамнији начин, сада смо поново ту и кунем вам се да се ником нећемо склањати у најјачем фудбалском рангу у БиХ. Предсједник клуба Вицо Зељковић дигао је клуб ни из чега и на томе му треба честитати, а такође захвалио бих се и вама, представницима медија, који сте нас врло квалитетно пратили у овој за нас изузетно тешкој сезони – рекао је Војводић на почетку конференције.

Први тренер фудбалера у црвено-плавим дресовима рекао је да је поносан на себе с обзиром да је остао у клубу у тешким тренуцима.

– Поносим се тиме што нисам љетос напустио екипу, када нисмо имали ништа. Само играчи и ја знамо шта смо све прошли од припрема на Тјентишту па до данас. Без обзира о каквој се лиги ради, 18 бодова предности у односу на другопласирани тим и само један пораз у 27 кола доказују колико квалитетно смо радили. Јако је важно што већ сад имамо костур екипе која ће водити премијерлигашке борбе, а онда је на то лако “накалемити” играче који могу да нам донесу додатни квалитет.

С обзиром да припреме за наступ у Премијер лиги БиХ почињу већ за мјесец дана, Војводић ће поједине искусније играче ослободити предстојећих прволигашких обавеза.

– Ово је први пут да могу да кажем играчима да нешто не морамо и да је све готово, тако да ћу сигурно пар фудбалера послати на одмор. Нема потребе да у посљедњих пет кола замарамо Кајкута, Врањеша, Жеравицу… већ ће шансу добити играчи који су имали мању минутажу у претходним мечевима. Већ је играо Кујунџић, планирао сам да сутра заигра Арсић али је ове седмице већ играо 2 утакмице за јуниорску репрезентацију БиХ и зато нема смисла да и сутра игра, али рачунам на Батара, Шикањића који је на претходна два меча показао задовољавајући квалитет.

У медијима се претходних дана појавила информација да Борац мора, до краја маја, да уплати 250 000 КМ на основу дуговања како би наредне сезоне и званично могао да наступи у најјачем рангу бх. фудбала. Међутим, Војводић не сумња да ће то бити ријешено.

– Кога су змије уједале, и гуштера се боји. Предсједник клуба је истакао да нема бојазни за лиценцу и да ће то сигурно бити ријешено у предвиђено вријеме, тако да сам увјерен да око тога неће бити проблема.

Везиста Милош Жеравица истакао је да није очекивао да ће екипа, чак пет кола прије краја, и математички изборити повратак у Премијер лигу БиХ.

– Вјеровали смо у успјех, квалитетно радили и као награда је дошла потврда пласмана у елиту чак 5 кола прије краја. Мотивације пред посљедње дуеле има, али најважније је да смо обезбиједили титулу и да ће до краја сезоне прилику добити одређен број играча који је до сада имао мање прилике да наступи – навео је Жеравица.

 


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33