XS
SM
MD
LG

Švraka prejak za 3K  iz Sarajeva

KKI “Vrbas” sinoć je savladao u SD “Obilićevo” ekipu 3K iz Sarajeva rezultom 72:48 I ostao na čelu tabele u Premijer ligi BiH.

Prvu četvrtinu  domaći domaći su riješili u svoju korist 14:7 I najavili da su odlučni da pred svojom publikom osvoje bodove,

Drugu četvrtinu Banjalučani su odigrali su  po zamisli rukovodstva kluba i glatko je dobili sa 26:15 pa sun a veliki odmor otišli  sa prednošću od 18 koševa.

U ovoj četvrtini se razigrao briljantni Vlado Švraka, pogađao je sa svih pozicija pa je prednost domaćina stalno rasla.U trećem dijelu igre došlo je do opuštanja domaćina koji su postigli samo 10 poena a gosti 16 pa je rezultat smanjen na plus 14 poena pred poslednji dio igre. U poslednjoj četvrtini KKI Vrbas dodaje gas kako bi postigao što ubjedljiviju pobjedu pred narednu utakmicu koju igra protiv KIK Znaja iu Gradačcu u već u  narednu srijedu.Na kraju je rezultat bio 72:48.

Prvo ime ovog prvenstvenog duela bio je Vlado Švraka koji je ubacio 33 poena (od čega jednu trojku). Modronja, 12, Ademir Demirović 10, Igor Ignjatović 8, Nenad Ritan 6, Slavko Šimić 3 poena. Kod gostuiju bolji od oslalih je bio visoki  Hazim Orlić sa 23 poena, koji je pokazao da se radi o centru koji ima veliki potencijal.Gosti su pokazali zavidnu borbenost koja nije jenjavala sve do poslednjeh zvižduka dobre sudijske trojke.

U ekipi KKI Vrbasa nije bilo povrijeđenog  Štimca, ali ovaj put njegovoodsustvo  nadoknadili su Ignjatović i Ritan koji su preuzeli njegovu ulogu,.

 “Bila je ovo lijepa utakmica, oba suparnika su igrala bez većih grubosti,  a mi smo pokazali da imamo kompletniju ekipu i izvojevali smo pobjedu koja nam otvara vrata ka osvajanju prevenstva BIH ukoliko pobijedimo ekipu KIK Zmaja u Gradaćcu .M i vjerujemo da za to imamo snage i kvaliteta. Moram naglasiti da se radujemo povratku  u tim našeg centra Ćejvana koji se polako ali sugurno vraća u formu poslije višemjesečnog odsustvovanja zbog neudone povrede”, rekao je kapiten banjalučana Igor Ignjatović..

“Nadamo se da ćemo ovakvu dobru igru pružiti I I susretu sa jakom ekipok KIK Zmaja na njihovom terenu i da ćemo se radovati novoj tituli premijer ligre BIH. Danas smo igrali lijepo ,drago nam je što smo prevazišli težak period koji jsmo imali  u poslednje vrijeme” rekao je najbolji igrač današnjeg susreta Vlado Švraka Unekoliko situacija banjalučka publika je zbog veliki bornenosti aplauzom nagrađivala  jedinu damu  na terenu Biljanu Nedić jer se junački borila sa fizički nadmoćnijim suparnicima kakvi su Šutić, Majstorović i Purić.  

 Recimo da je sudiska trojka Ferizović, Rađević I mlada dama Miia Dojčinović, vrlo korektno obavila svoj posao, a domaća publika je uživala u lijepom susretu i dobroj utakmici svojih ljubimaca .

Trener Banjalučana, Goran Matić je u igru uvodio sve igrače, pa se može reći da svi zaslužuju pohvalu za ovu pobjedu.