XS
SM
MD
LG

Ima li nade za FS RS?

Fudbalski savez Republike Srpske kao da počinje da liči na instutuciju čiji bi rad trebao biti dostupan javnosti. Pre nekoliko dana imali smo veoma žustar i ni malo prijatan razgovor sa generalnim sekretarom saveza Goranom Ćejićem. Insitirali smo na transparentnosti u radu  Fudbalskog saveza Republike Srpske. 

Morali smo se pozvati i na Zakon o pristupu informacijama, jer na sajtu, dakle na uvid javnosti, nisu postavljene neke odluke Disciplinske komisije. Pokušao nas je Ćejić ubediti da nam je dao sve informacija, što naravno nije bilo tačno.

Dva dana nakon tog verbalnog okrašaja stigla je i na sajt i odluka Disciplinske  komisije.Sednica je  održana 10. maja ove godine. Trebalo je FS RS  punih sedam dana da je objavi i pitanje je da li bi ugledalo svetlo dana da nismo insistirali!!!

Samo radi usporedbe, FS BiH odluke svojih Komiteta objavi u roku od dva - tri časa... Naravno, ne kompletne odluke i obrazloženja, već sažetke...U FS RS to već dugo nije bio slučaj, pa je ovo objavljivanje iznenađujuće, ali obećavajuće...

Odluke nećemo komentarisati, odnosno ono što je napisano. Da ne kvarimo ''lepu sliku'' FSRS.