XS
SM
MD
LG

Premijama na Slaviju

Slavija - Tekstilac (arhiva)

Tim Milana Gutovića u 6. kolu Lige za opstanak fudbalskog šampionata Republike Srpske danas će u Derventi imati veliko iskušenje. Čeka ih domaći Tekstilac, a i jedan i drugi klub naravno žele dobar rezultat. Dok bi gosti sigurno bili zadovoljni i remijem, ekipa iz Dervente razmišlja samo o pobedi.

Svesni su u Slaviji da ih čeka rovovska borba i da to što su trenutno lideri ne znači ništa. Njima je gostovanje Tekstilcu drugo u nizu, jer su već bili kod Slobode iz Mrkonjić Grada, a tu seriju gostovanja završiće u narednom kolu u Modriči.

-Šta da radimo, tako se posložilo da imamo tri gostovanja. Znali smo čim smo videli raspored da nam neće biti lako, ali na kraju krajeva morate svima gostovati i sve njih ugostiit, pa šta da se radi. Proteklu sedmicu smo radili dobro i kvalitetno. Igrači su fokusirani na ono što ih čeka, a mene posebno raduje činjenica da nemam povređenih igrača. Imamo dakle mogućnost da izvedemo najbolji tim, pa ćemo danas hrabro na Tekstilac, kaže Milan Gutović.

Ukoliko ponove odnos prema igri koji su imali u susretu sa Slobodm iz Mrkonjić Grada, u taboru Slavije imaju čemu da se nadaju. Igrali su protiv veoma motivisane Slobode (1:3). Nije na odmet reći da su neki klubovi imali želju i nudili premije Slobodi u slučaju dobrog rezultata protiv Slavije. Nije to naravno zabranjeno. Slavija je uspela da u samom finišu pogodi dva puta mrežu Slobode i ode kući sa tri boda. Blistao je u tom susretu veteran Igor Radovanović. Postigao je on dva pogotka, a treći je delo kapitena Bojana Regoje.

-Dobro smo odigrali. Borili smo se, nismo se predavli i tako mora biti i u Derventi. Tekstilac dobro znamo. Igrali smo već jedni protiv drugih i poznate su na dobre i loše strane. Oni znaju naše, mi njihove. Što se mene tiče ja sam spreman da odgovorim obavezama i zahtevima koje pred mene bude doneo naš stručni štab, kaže Igor Radovanović.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19