XS
SM
MD
LG

Sutjeska zaustavila Drinu

Zustavili Drinu: fudbaleri Sutjeske, Foča.

U veoma borbenoj ,dinamičnoj i do kraja neizvesnoj utamici  Sutjeska je stigla do značajne pobede, protiv kvalitetne ekipe Drine i zadržala šanse u borbi za opstanak u prvoligaškom karavanu RS. 

Prvo poluvreme proteklo je u obostrano otvorenoj igri, čak su gosti iz Zvornika u pojedinim delovim bili i opasniji.

Počelo je prilikom domaćeg tima kada je Radović u 5. minutu pogodio spoljni deo mreže. Potom sledi bolji period igre gostiju, pa su dobre prilike propustili Stjepanović, u tri navrata,  prvi putu 18. zatim u 20. i  u 24. minutu,  a neprecizan je bio i Mitrović u 29. minutu.

Domaći tim je ozbiljno zapretio u 31. minutu kada je Sekulovićev udarac iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara završio koji centimetar preko gostujućeg gola.

Pet minuta kasnije pokušao je i Okuka, međutim nije se dao iznenaditi gostujući golman Bogičević.

Početak drugog poluvremena je počeo sa kišom . Donela je ona  i radost domaćim igračima. Tek što su pošli sa centra Okuka je lepo prošao po levoj strani ubacio, u kazneni prostor gde je pronašao Boška Radovića koji pogađa mrežu gola Zvorničana.

Domaći igrači su mogli povećati prednost u 50 .minutu,  ali udarac Stefana Pljevaljčića je završio pored gola gostujućeg tima.

Rašević je bio u stopostotnoj prilici u 52.minuti da udvostruči prednost Sutjeske, ali se odličnom intervencijom istakao gostujući golman Bogičević.

Drina je opasno zapretila u 63, minutu ali Stjepanović glavom šutira pored gola domaćeg tima.Najzreliju priliku za izjednačenje Drina je propustila u 69. minutu kada je Jevtić pogodio stativu gola Sutjeske.

PRVA LIGA RS U FUDBALU

SUTJESKA (F) - DRINA (Z) 1:0 ( 0:0 )

 Gradski stadion. Gledalaca:100. Sudija:Ognjlen Valjić (Banjaluka)  Strelac: Radović u  46.. Žuti kartoni: Sekulović, Rašević, Mrgud, O.Pljevaljčić (Sutjeska), Mitrović, Marković, Jokić (Drina).

Sutjeska (F): Hodžić   ,Mrgud   ,S.Pljevaljčić  (od 90.A.Ivanović) ,Rašević ,Radović ,Sekulović , Okuka (od 81.M.Ivanović)  ,Elez  ,Milić   ,O.Pljevaljčić   ,Čvoro .

Drina (Z) : Bogičević ,Trifković  ,Vasiljević, Stjepanović ( od 70.Spasojević) ,Mitrović  ,Jokić  , Blagojević   ,Marković  ,Stupar   ,Milojević ,Jeftić .

 Igrač utakmice: Boško Radović (Sutjeska)


Tekstilac 0 : 0 Slavija
Sloboda 0 : 1 Alfa Modriča
Sutjeska 1 : 0 Drina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 28 8 11 9 35
2 Slavija 28 9 8 11 35
3 Tekstilac 28 8 9 11 33
4 Drina 28 8 8 12 32
5 Sutjeska 28 8 5 15 29
6 Sloboda 28 4 6 18 18