XS
SM
MD
LG

NBA: Stef i Grin odveli GS u veliko finale

Košarkaši Golden Stejta savladali su Portland sa 119-117 nakon produžetka, te su sa 4-0 u pobjedama prošli u veliko finale.

Foto: NBA.com

Prvi period bio je prava poslastica. Rafalna paljba sa obje strane i mnogo lijepih poteza. Na kraju se Golden Stejt za nijansu bolje snašao te su dobili prvi period sa 36-35. I u drugom periodu se nastavilo u sličnom ritmu. Portland je za nijansu popravio odbranu te su preokretom otišli na odmor sa četiri poena prednosti.

U nastavku smo gledali nešto tvrđu košarku. Portland je bio agresivan u odbrani što im je omogućilo da sa osam poena prednosti uđu u poslednji period. Ipak, Golden Stejt ne bi bio to što jeste da se lako predaju.Zategli su odbranu u poslednjem periodu te su trojkom Kleja Topsona došli do izjednačenja. Nakon izgubljene lopte Karija, Portland je u završnici imao napad za pobjedu ali ga nisu iskoristili.

U produžetku smo gledali popriloično tvrdu košarku. Portland je poveo sa 115-114 a onda poenima Mekinisa i trojkom Grina, GS dolazi do +4. Pokušali su se domaći vratiti ali nisu uspjeli.

GS je do pobjede predvodio Kari sa 37 poena te po 13 skokova i 11 asistencija a tripl-dabl je imao i Grin sa 18 poena, 14 skokova i 11 asistencija. Portland je predvodio Lenard sa 30 poena i 12 skokova dok je Lilard dodao 28 poena i 12 asistencija.