XS
SM
MD
LG

NBA: Lenard odveo Toronto do brejka

Košarkaši Toronta napravili su brejk u petom meču finala Istoka. Oni su slavili kod Milvokija sa 105-99 te su poveli sa 3-2 u pobjedama.

Milvoki je sjajno otvorio susret. Igrali su veoma dobru odbranu u prvom periodu i kroz tu odbranu došli su do deset poena prednosti. Međutim, Toronto je sjajno odgovorio u drugom periodu. Zategli su svoju odbranu te su do poluvremena prišli na samo tri poena zaostatka.

Milvoki je bolje otvorio nastavak i došli su do +12. Međutim, VanVlit sa dvije svoje trojke uvodi Toronto u dobar ritam.Na kraju je Toronto uspio da se vrati i priđe na -3 pred poslednji period. U poslednjem periodu Toronto je bio izuzetno dominantan. Napad im je funkcionisao sjajno a odbrana je bila dovoljno dobra. Lenard je pogađao bitne šuteve, ostali su ga pratili sjajno pa je Toronto na kraju došao do pobjede.

Do pobjede ih je predvodio Lenard sa 35 poena, devet skokova i sedam asistencija dok je VanVlit dodao 21 poen uz 7/9 za tri. Janis je predvodio Bakse sa 24 poena te po šest skokova i asistencija.

Foto: For The Win