XS
SM
MD
LG

Milojević: Okrećemo se narednoj sezoni

Po završetku finalnog duela Kupa Srbije, Vladan Milojević je sumirao utiske, ne skrivajući žal što uspešna sezona nije ukrašena trofejem u najmasovnijem takmičenju.

– Čestitam rivalu na pobedi. Obe ekipe su igrale sa ciljem da naprave što manje grešaka. U samoj pripremi smo pretpostavili i očekivali da će Partizan igrati u bloku i čekati kontranapad da nas ugrozi, iz jednog prekida je dao gol i za toliko pobedio i stigao do trofeja. Sa druge strane, mi nismo imali hitrinu, ostali smo bez izgledne šanse. Moram da, pored čestitki rivalu, čestitam i mojim igračima na sjajnoj sezoni. Poraz je možda došao i u pravom trenutku da se osvestimo i zapitamo šta to trebamo da ispravimo. Odlazimo na odmor, a već 9. juna nas očekuje okupljanje, nova sezona i novi izazovi – rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Uprkos porazu, strateg crveno-belih je objektivno rezimirao večerašnji pristup igrača.

– Isti ovi igrači su doneli niz uspeha Zvezdi i ne treba ih osuđivati posle jednog poraza. Kao trener preuzimam odgovornost, ja biram tim, a na njima je da iznesu moj plan. Nekad je strast najbitnija, a mi je večeras  nismo imali. Rano smo osvojili prvenstvo i u takvoj situaciji dolazi do pražnjenja pa su igrači verovatno već razmišljali o drugim stvarima. Rivalu je sezona stala u ovih 90 minuta i svakako da su bili posebno motivisani.

Milojević pred odmor nema sumnje da će ekipa potpuno motivisana doći na okupljanje.

– Bili smo rasterećeni dugo i ubeđen sam da je u tom momentu uticao mentalitet što svakako da nije dobro. U  junu krećemo od nule, potrebno je da u međuvremenu zaboravimo ovu sezonu i siguran sam da ćemo spremni dočekiti prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona – izjavio je  Vladan Milojević po završetku meča.