XS
SM
MD
LG

Aleksandar Veselinović novi šef struke Čukaričkog, klub zahvalan Kruniću

Aleksandar Veselinović novi šef struke Čukaričkog, klub zahvalan Kruniću--

Aleksandar Veselinović je novi šef stručnog štaba Čukaričkog. On je sa klubom potpisao ugovor na godinu dana, sa mogućnošću produžetka saradnje, a sa njim je na Banovo brdo stigao i pomoćni trener Dušan Đorđević.

Veselinović je rođen u Obrovcu u Hrvatskoj 1968. godine, a fudbalom je počeo da se bavi kao omladinac u splitskom Hajduku, gde je proveo dve godine. Potom su usledile takođe dve godine u Crvenoj zvezdi, a profesionalno je počeo da igra u Radu.

Potom je nosio dresove Bečeja, Molenbeka (Belgija), Arisa (Grčka), Spartaka iz Varne (Bugarska), da bi karijeru završio u Hajduku sa Liona. U fudbalskoj akademiji ruskog Rostova radio je čitavih osam godina, a zatim je preuzeo litvansku Suduvu.

Sa Baltika je došao u Vojvodinu, potom je bio šef struke subotičkog Spartaka, da bi usledio povratak u Novi Sad. Veselinović pored maternjeg jezika govori još engleski, ruski i bugarski.

- Aleksandar Veselinović je novi trener Čukaričkog. Ugovor je na godinu dana, sa mogućnošću produžetka saradnje, a sa njim na Banovo brdo dolazi i pomoćnik Dušan Đorđević – potvrdio je Vladimir Matijašević.

Na kraju sezone ugovor je istekao Simi Kruniću, sa kojim nije došlo do produžetka saradnje.

- Rastali smo se prijateljski, Kruniću smo zahvalni na svemu što je učinio, pre svega što je posle dve godine vratio Čukarički na mesto koje mu i pripada, na međunarodnu scenu. Klub mu želi sve najbolje u nastavku karijere – istakao je Matijašević.