XS
SM
MD
LG

Dvojica sudija u prvom planu

Tekstilac i Modriča bili su i ostali veliki sportski prijatelji. Međutim, dođe trenutak kada se na terenu mora ispoljiti rivalstvo, da seva na sve strane. Tako je bilo i u ovoj utakmici u kojoj nije bilo pobednika. Dervenćanima je trijumf mogao produžiti nadu u opstanak, a Modričanima bod predstavlja optimizam, snagu, pretposlednju stepenicu do željenog cilja.

I samo što su fudbaleri oba tima počeli da se smenjuju u lepim akcijama, na scenu je stupio glavni sudija Ognjen Valjić iz Banja Luke. Što nije on, jeste prvi pomoćni Siniša Ivančević „uprskao“ da je u jednom trenutku izgledalo da će navijači gostujućeg tima skočiti sa tribine na teren da sa dvojicom perfidnih Banjalučana lično podele pravdu. Svaki prekršaj za Modriču pokazivali bi da je faul za domaćina i pride žuti karton za nekog od igrača gostiju. Onda je predstavnik kluba Milan Petrović u 74.minutu prvi ostao tankih živaca, pa je isključen. Kulminacija neviđene sudijske krađe u kojoj nije želeo da učestvuje drugi pomoćni Tomislav Gračanin(takođe iz grada na Vrbasu) dogodio se u samom finišu utakmice. Modriča je imala lepu priliku, uz onu Ognjena Jaćimovića i najlepšu, ali je Siniša Simić na tri metra od prvog pomoćnog Siniše Ivančevića sa dve ruke srušio zahuktalog Marka Tadića na oko 25 metara od gola Dervenćana. Arbitri su pokazali da se igra nastavi, Tadić je dugo ležao na travi, ali niko nije loptu poslao izvan igrališta. Onda je usledila akcija Tekstilca, pa pogodak Marka Despotovića, ali je drugi pomoćni sa istočne strane Tomislav Gračanin dugo i visoko držao zastavicu, što je „odloženo“ uvažio i Valjić, pa je ostalo nerešeno. Iako nije bilo dužih prekida igre, meč u Derventi trajao je punih 98 minuta.

Ognjen Valjić , nekadašnji sudijski internacionalac i arbitar sa Premijer lige BiH i njegov asistent Siniša Ivančević imali su ili crni dan ili loše namere. Modriču nisu sapleli, izvukla je bod. Tekstilac ovim remijem sve je bliže nižem rangu takmičenja, ali su dostojanstveno komšijama čestitali na uspehu.

Ni sudije da pomute višedecenijska prijateljstva...

TEKSTILAC - MODRIČA 0:0
Stadion: Gradski
Gledalaca: 300
Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka)
Žuti kartoni: Stanić, Radoja, Malović (Tekstilac), M.Maslić, BLagojević, Todorović, Trivan, Vejnović, Tadić (Modriča)
Crveni karton: Milan Petrović (Sl.predstavnik Modriče) 74

Tekstilac: Plisnić, Marić, Malović, Jolović, Despotović, Đuričić (od 70. Simić), Đorđević (od 69. Susaković), Radoja, Perić (od 66. Duspara), Komlenović, Stanić

Modriča: M.Maslić, Blagojević, Lukić, Todorović, Trivan, Jaćimović, Stepančev, Trifković, Vejnović, Karamanović, Mrđan

 

 


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19