XS
SM
MD
LG

Dan fudbala dan koji se pamti

Akcija Sportskog žurnala i Fudbalskog saveza Republike Srpske ''Dan fudbala'' već godinama privlači pažnju, ne samo fudbalske javnosti s druge strane Drine. Isprofilisala se ona kao jedna  od najvažnijih sportskih manifestacija u Republici Srpskoj, pa se i ovogodišnja  očekuje sa velikim nestrpljenjem. Jedan od onih koji je redovan pratilac izbora najboljih u fudbalskom sportu u Republike Srpske, ali i Srbiji je i Dragan Škrba jedan od najboljih golmana u istoriji  sarajevskog Željezničara. Akter je one tužne polufinalne utakmice Kupa UEFA, kada je Željo u samoj završnici, na prepunoj  Grbavici, primio gol u meču sa Videotonom, a strelac za Mađare je bio Čuhaji. Tada je na megdan Real Madridu otišao Videoton, a ne Željezničar.

-Eh, trebali smo, ali nismo. Na žalost. I danas me uhvati neko čudno raspoloženje kada se setim tog susreta. Ko zna kako bi tekle naše karijere da tada nismo u 89. minuti primili taj nesrećni gol. Sve je to sada istorija i sećanje, a moram priznati da se radujem svaki put kada dođe Dan fudlaba. To je zaista postao svojevrsni sportski praznik. Nisam dugo angažovan u fudbalskim forumima Republike Srpske, ali sam redovan i čitalac  Sportskog žurnala i pratilac Dana fudbala, kaže Škrba.

Nema nikakve dileme da Dragan Škrba sada u ovim nekim novim prilikama i situacijama u fudbalskom sportu i Fudbalskom savezu Republike Srpske mora imati svoje mesto. Nemamo mi mnogo nekadašnjih aktivnih fudbalera u forumima, da bi ih se lako rešili. Nije on, proteklih godina bio u dobrim odnosima sa bivšim predsednikom i njegovim saradnicima...Prilika je ova da se Dragan Škrba aktivno uključi u rad FS RS i FS BiH.  

Dragan Škrba

Našu akciju pomno prati i šef stručnog štaba banjalučkog Borca, Branislav Krunić. On je prvi dobitnik priznanja za najboljeg fudbalera, neće biti iznenađnje ukoliko stigne i do nagrade za najboljeg trenera.

-Ako bi neko rekao da  nagrade ne gode slagao bi. Još se sećam priznanja za najboljeg fudbalera, evo sada sam u trenerskim vodama. Pratiću akciju i pomoći ako bude trebalo. Za Sportski žurnal i Fudbalski savez Republike Srpske sam uvek tu. Drago mi je i da će se ova manifestacija održati negde u februaru mesecu. Voleo bih da to bude kada se vratim sa Borcem sa priprema u Antaliji. Ne želim da propustim Dan fudbala, rekao nam je plavokosi šef stručnog štaba Borca iz Banja Luke.