XS
SM
MD
LG

"Grafosi" žale za celim plenom

Foto: facebook.com/fkgraficar1922

Derbi 27. kola prvenstva Prver lige Srbije, između domaćeg RFK Grafičara i OFK Bačke, završio se bez golova. Opterećeni važnošću utakmice akteri su u meč ušli pod presijom, svesni da svaka greška može skupo da ih košta. Zbog toga je derbi odigran ispod nivoa dva kluba i akteri su ostali dužni, doduše praznom gledalištu. Zbog tako duge pauze i kratkih priprema, bilo je zaočekivati da derbi neće proteći na visokom nivou. Trener Milija Žižić posle prespavane noći, zaključio je da je meč bio dosta zahtevan i nije se moglo uživati u akcijama jednih i drugih.

- Kad se saberu utisci, mišljenja sam da nismo nagrađeni za bolju igru. Pobeda bi nam puno značila u daljem toku prvenstva. U prvom poluvremenu igralo se rastrzano i nepovezano sa obe strane. Na početku su se gosti bolje snašli, ali kako je utakmica odmicala polako smo preuzimali  kontrolu. Naročito to važi za nastavak utakmice, kada smo u pojedinim periodima nadigrali OFK Bačku. Moram još jednom da odam priznanje mojim momcima na karakteru i moralu. Nije lako igrati kada se kroz fudbalsku čaršiju pronose svakojake glasine vezane za status našeg kluba. Teško je u takvoj situaciji ostati skoncentrisan i sačuvati hladnu glavu - kaže Žižić.

OFK Bačka vas nije iznenadila i dobro ste upoznati sa načinom igre kolege  Dejana Rđenovića.

- Znali smo da se radi o sastavu takmičarski nastrojenom, posvećenom rezultatu. Vidi se da se radi o iskusnom timu koji se ponaša zrelo, i znao šta hoće. Gosti su nagrađeni za upornost, i mogu biti zadovoljniji od nas - naglašava poznati stručnjak.