XS
SM
MD
LG

Održan Termag čelendž rejs

Teremag čelendž rejs

Olimpijska Jahorina čini napore da unaprijedi ljetnu turističku ponudu i da planina praktično živi 12 mjeseci. Jedna od manifestacija koja je postala prepoznatljiva u julskim danima na ovoj planini je Trejl trka Termag čelendž rejs. U njenoj organizaciji osim prestižnog jahorinskog hotela Termag, učestvuju i Grad Istočno Sarajevo i Turistička organizacija Jahorina.

 Pandemija virusa korona ipak nije zaustavila održavanje ove tradicionalne trke. Dozvola za održavanje je stigla praktično 12 časova pred start, ali to nije umanjilo broj učesnika. Njih 211 iz nekoliko zemalja istrčalo je trku. Takmičari su trčali tri dionice, 54, 23 i 13 kilometara. Na najdužoj stazi trijumfovali su Naida Avdić i Neven Cicović. Na stazi dugoj 23 kilometara slavili su Jasmina Havazović i Snežan Obradović, a na 13 kilometara pobijedili su Emina Bagić i Miloš Čolić. Staze su bile odlično pripremljene, a trčalo se najljepšim dijelovima planine:

 
Termag čelendž rejs

Održana termagova trka na Jahorini

Posted by S Jahorine s ljubavlju on Thursday, July 16, 2020



Organizator je vodio računa da sve protekne kako je i planirano, uz poštivanje mijera zaštite i bezbjednosti. Kako takmičara, tako i službenih osoba. Ova trka je samo jedan dio ljetnih sadržaja koje nudi Jahorina.

Veliki doprinos u organizaciji ove, ali i ostalih ljetnih sadržaja na planini dao je i grad Istočno Sarajevo, te njegova Turistička organizacija Jahorina. Na taj način podržavaju napore Olimpijskog centra i ostalih privrednika i stanovnika ove planine da ona živi i radi 365 dana u godini.

Već za sedam dana nas n Jahorini imamo takođe trka Od ove godine organizator tradicionalne Jahorina ultra trejl je Olimpijski centar Jahorina Ima naravno ona takmičarski karakter, ali je mnogo važniji promocija planine i njenih novih ljetnih sadržaja.