XS
SM
MD
LG

Istorijska partija Mičela nedovoljna za pobjedu protiv Jokića i drugova

Foto: Denver Stiffs

Košarkaši Denver Nagetsa, poveli su 1-0 u prvoj rundi plej ofa Zapadne konferencije. Oni su savladali Jutu sa 135-125 nakon produžetka.

U početnim minutama viđena je borba za svaku loptu ali su i jedni i drugi tražili ritam u šutu. Jokić je sjajno otvorio meč sa jedne a Ingls sa druge strane. Potom su i jedni i drugi uhvatili bolji napadački ritam a Denver je vezanim trojkama Krejga i Portera došao do +4. Nije pomogao tajmaut Snajdera. Denver je nastavio sa trojkama te su preko trojki Krejga i Jokića došli do +8. Denver je na kraju pogodio sedam trojki u prvom periodu te ga je dobio sa 31-25 a Jutu je u završnici prvog perioda u igri držao Klarkson.

Na startu drugog perioda, Denver je održavao vodstvo ali je i Plamli dobio treći faul. Ipak, šut je i dalje služio Denver te su došli do dvocifrene prednosti. Međutim, Donovan Mičel ušao je u seriju te je Juta prišla na pet poena zaostatka. Nije pomogao ni tajmaut Melouna. Mičel je nastavio sa svojom serijom te je donio izjednačenje Juti. Međutim, imao je Denver odgovor. Serijom od devet Marejovih poena, ponovo su se odvojili. i došli do 52-43. Imao je Denver i 12 poena prednosti ali su na odmor otišli sa vodstvom 59-52. 

Juta je sjajno otvorila drugo poluvrijeme. Kroz dobru defanzivu napravili su 7-0 i došli su do izjednačenja. Na sve to, Krejg je dobio četvrti faul. Denver je potom odgovorio sa 7-0 i ponovo se odvojio. Međutim, Mičel je opet pokrenuo seriju Jute od 9-0, sa kojom su došli do vodstva. Do kraja trećeg perioda vođena je velika borba. Međutim, zahvaljujući dobroj odbrani, Juta je sa pet poena prednosti ušla u poslednji period.

Na startu poslednjeg perioda, Juta je održavala vodstvo. Možda bi se i više odvojili da Monte Moris svojim potezima nije održavao Denver u životu. A nakon trojke Milsapa, došli su na samo poen zaostatka. Sa pet vezanih poena, Grent je donio preokret Denveru. Međutim, Mičel je ponovo napravio seriju i donio vodstvo Juti. Serijom poena Nikole Jokića, Denver je preokrenuo. Potom ponovo Mičel pravi seriju i donosi Juti +4. Imali su i napad pri ovom vodstvu ali Mičel nije na vrijeme preveo lioptu.

Na to je stigla kazna. Razgoropadio se Džamal Marej i svojom serijom donio vodstvo Denveru. Mičel se iskupio i sa poludistance donio izjednačenje. Slobodnim bacanjima Jokića, Denver je opet poveo. Slobodnim bacanjima, Mičel je donio izjednačenje Juti. Denver je imao napad za pobjedu ali je Jokić promašio. 

Međutim, u produžetku je Denver zaigrao sjajno u odbrani a na drugoj strani ih je pokrenuo Marej. Serijom 8-0, otvorili su produžetak. Nakon trojke Nikole Jokića, poveli su 126-117. Od toga se Juta nije uspjela oporaviti i na kraju je Denver mirno priveo meč kraju.

Denver je do pobjede predvodio Marej sa 36 poena i devet asistencija dok je Nikola Jokić imao 29 poena i deset skokova. Jutu je predvodio nestvarni Mičel. Imao je 57 ppoena što je novi rekord Jute kada je plej of u pitanju ali opet je bilo nedovoljno.

Naredni meč, igra se za dva dana od 22h.