XS
SM
MD
LG
17.01.2022 V. Ljubenko

KK Leotar najbolji

Juče je u Trebinju, a u organizaciji sportskog portala HercegSport odrzan Novogodišnji turnir u košarci za mlađe kategorije (2009. godište i mlađi).

Na turniru je učepće uzelo 6 ekipa iz BiH, CG i Hrvatske pa se slobodno može reci da je turnir bio međunarodnog karaktera.

Pored dvije domaće ekipe, KK Leotar i OKK Leotar, na turniru su učestvovali još KK Čapljina, KK Dubrovnik, KK Hercegovac Bileća i KK Panter Nikšić.

Mladi košarkašo  KK Leotar su nakon velike borbe i sjajne utakmice u finalu pobijedili vršnjake iz KK Hercegovac iz Bileće.

Treće mjesto osvojila je ekipa KK Dubrovnik, četvrto OKK Leotar, peto KK Panter, a šesto KK Čapljina.

Odlukom žirija koji su činili predstavnici klubova učesnika turnira, najbolji igrač je  Balša Mijanović (Leotar), a najperspektivniji Stojan Marković (Leotar).

U najbolju petorku turnira izabrani su: Mijanović (Leotar), Kandić (Leotar), Vujović (Hercegovac), Knežević (Panter) i Bajurin (Dubrovnik).

Pehare, medalje i zahvalnice su podijelili sve same legende KK Leotar kao sto su Rade Aleksić, Duško Marković, Branko Zotović.

Sve utakmice su se igrale u sali OŠ Jovan Jovanović Zmaj i Sportskoj dvorani Miloš Mrdić gdje su odigrane i završne utakmice, a odličan organizator ove manifestacije je bio kao sto smo i naveli HercegSport uz pomoć svojih prijatelja među kojima je i naš SportDC portal.