XS
SM
MD
LG

Slavija protiv Višegrada za polufinale Kupa

Posle okončane sezone u Prvoj ligi Republike Srpske i osvojenog šestog mjesta, rukometaši Slavije imaju priliku da kroz Kup Republike Srpske, sezonu naprave uspješnom i ponove rezultat iz 2017.godine kada su bili vicešampioni ovog takmičenja. Gostujućom pobjedom nad ekipom Bijeljine, Sokolovi su ostvarili plasman u četvrtfinale Kupa, gdje u subotu (19:00) u SRC 'Slavija' gostuje ekipa Višegrada.

Protivnik koji je u minuloj sezoni prvoligaškog karavana jedini uspio trijumfovati u Istočnom Sarajevu. Bilo je to u okviru 17.kola, kada su gosti upisali pobjedu (26:27). To je ujedno i bio meč koji je Slaviju udaljio od vrha tabele, pa se može reći da će ovo biti idealna prilika za revanš. Pogotovo, što je ulog veliki. Plasman u polufinale Kupa Republike Srpske i borba za pehar sa najboljim ekipama u državi. Učešće na 'Fajnal foru' već su obezbjedili Borac (Banjaluka), Sloga (Doboj) i Leotar (Trebinje).

Dok je Slavija sezonu okončala na šestom mjestu sa 22 boda, Višegrad je završio petoplasirani sa pet bodova više. Sigurno, činjenica koja garantuje neizvjestan meč, jer je tako bilo i u prvenstvenom duelu, ali su i jedni i drugi sada mnogo više upoznati sa kvalitetom protivnika.

U taboru Sokolova svoj cilj ne kriju. Plasman na završnicu i igranje sa najjačim ekipama u državi. To će svakako biti motiv više da Slavija meč dočeka u najjačem sastavu i pred svojim navijačima izbori plasman u polufinale, o čemu za klupski sajt govori dirigent Slavijinog igračkog orkestra Bojan Tuševljak.

"Svakako da je ovo lijepa prilika za nas da se plasiramo na taj 'Fajnal for' što bi za nas bio veliki uspjeh. Mislim da ova ekipa to može i zaslužuje. Iza nas je teška sezona u prvenstvu, i mislim da bi ovo bila lijepa nagrada za sve nas. Višegrad je sigurno kvalitetan protivnik, što su i pokazali kroz prvenstvo. Utakmica sa njima u našoj dvorani je bila za sve rukometne sladokusce i ništa manje ne očekujem ni ovaj put. Raduje me što ćemo biti kompletni jer sam ubjeđen da mi tada možemo igrati sa svakim. To smo pokazali i u prvenstvu jer svaki put kada smo bili kompletni, upisivali smo pobjede. Vjerujem da će tako biti i ovaj put, jer bi svakako voljeli ostvariti plasman u polufinale. Ovim putem pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i podrže nas, kao što su to radili tokom cijele sezone. Podrška nam je potrebna, a mi ćemo se odužiti borbenom igrom", istakao je iskusni Tuševljak.

Utakmica Slavija - Višegrad igra se u subotu sa početkom od 19 časova, a pobjednik će izboriti plasman na završnicu Kupa RS koja će biti odigrana u septembru.