XS
SM
MD
LG

Dobojlije ne brinu za golmane - proizvod “profesora” Stefanovića

Dalibor Vito Stefanović sa svojim pulenima u Antaliji

Članovi ekspedicije Fudbalskog kluba Sloga Meridian iz Doboja potrošili su pripreme u Antaliji na kojima je trener Zoran Ćurguz zaveo oštar kurs i jak tempo. Samo oni najjači i najistraniji uspeli su da se izbore za svoje mesto i obezbede poziciju u startnom timu.

 


Dobojlije su svakodnevno trenirale dva puta, a pred svaki jutarnji trening Dalibor Stefanović poznatiji kao Vito, trener golmana Sloge Meridian, ranio je sa svojim pulenima u pesak, na obale Sredozemnog mora. Bez obzira na drilovanje čuvari mreže dobojskog premijerligaša: Elvir Trako, Ilija Gučmazov i Bakir Brajlović sa osmehom su dočekivali svaki novi trening.
-Radi se o sjajnim momcima koji hoće i žele da rade, da napreduju, da uvek nauče nešto novo. U Antaliji imamo sjajne uslove za rad, a posebno nama golmanima ide “na ruku” pesak u kojem se stiču potrebne veštine čuvara mreže. Zadovoljan sam tokom priprema i odnosom našeg golmanskog trilinga prema treninzima i obavezama – istakao je Dalibor Stefanović, trener golmana Sloge Meridian.
Bez obzira na napore sva trojica čuvara mreže su na visokom profesionalnom nivou. Borba za što bolje pozicije kod šefa stručnog štaba Zorana Ćurguza je žestoka, ali i fer-plej.
-Svesni smo situacije kada su golmani u fudbalu u pitanju, ali bez obzira na veliku konkurenciju među nama vlada istinsko prijateljstvo i drugarstvo. Zajedno smo u svim akcijama, uvek se nadopunjujemo, jedan drugog bodrimo, savetujemo, podržavamo… Samo tako, zdravom, porodičnom atmosferom, svi zajedno možemo da napredujemo – rekao je rođeni Travničanin Elvir Trako (24) koji slovi za startnu “jedinicu”.
Ilija Gučmazov (21) je u redove Sloge Meridian stigao iz prvoligaša Podrinja iz Janje. Radi se o izuzetno talentovanom čuvaru mreže iz Rusije.
-Došao sam u Slogu Meridian sa željom da mi bude odskočna daska u daljoj karijeri. Lepo sam dočekan, svi su me prihvatili, pogotovo sabraća na golu tako da se nisam pokajao u odabiru nove sredine u kojoj ću nastaviti da gradim karijeru. Doboje je prelep grad, a smatram da je dolazak u Antaliju na pripreme pun pogodak – istakao je Ilija Gučmazov.
Najmlađi u trilingu golmana Sloge Meridian je Sarajlija Bakir Brajlović (20), izuzetno talentovan čuvar mreže koji već ima zavidno premijerligaško iskustvo u dresu Tuzla sitija.
-Kada sam dobio poziv od Sloge Meridian i trenera Zorana Ćurguza nijednog trenutka se nisam dvoumio. Brzo smo se dogovorili i radostan sam što sam izabrao istinsku fudbalsku sredinu. Grad Doboj zaslužuje premijerligaša i jedva čekamo da utakmice Premijer lige BiH zaigramo na našem stadionu. Što se konkurencije tiče ona je žestoka, ali mi to ne smeta, naprotiv… Volim kada je velika borba za poziciju, a Trako i Gučmazov su moja braća “po profesiji”. Zaista smo kao jedan tim, bez trunke ljubomore i zavidnosti. Zajedno smo u svemu ovome i pomažemo se. To je najispravniji put. Golmanska sudbina je uvek bila nešto posebno u fudbalu – jasan je Bakir Brajlović.
I dok je popularni Vito komandovao “paradom” poput najveštijih mačaka Trako, Gučmazov i Brajlović su se bacali po pesku, hvatali lopte, dodirivali čunjeve, skakali… iako su im skočni zglobovi duboko u antalijskom pesku, kao da imaju kugle od nekoliko kilograma vezane za noge. Međutim, nikakvo opravdanje ne postoji kod “profesora” Stefanovića. Ili jesi ili nisi, za ovoga posla…
Sloga Meridian na proleće ne treba da strepi na golmanskoj poziciji, jer u Elvira Traku, Iliju Gučmazova i Bakira Brajlovića i u metode njihovog učitelja Dalibora Stefanovića niko ne treba da sumnja.


Četvrti brat

Poneko jutro budili su se i bunovni, nerapoloženi, san je prekinut… Ali nema nikakvih suvišnih komentara. Na pitanje da li su metodi trenera Stefanovića ponekad surovi i teški, sva trojica golmana Sloge Meridian odgovaraju u glasu:
-Nisuuuuu!
Na konstataciju da se plaše otvorenih komentara zbog strogoće učitelja, samo su se nasmejali, a Trako je rekao:
-Kakva strogoća, Vito nam je kao četvrti brat!
Golmani Sloge Meridian su zaista uživali u treninzima na pripremama u Antaliji.
 


Sarajevo 2 : 4 Igman
Posušje 2 : 1 Velež
Sloboda 1 : 2 Željezničar
Sloga Meridian 2 : 1 Borac
Leotar 2 : 1 Široki Brijeg
Tuzla City 3 : 0 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 25 3 5 78
2 Borac 33 18 4 11 58
3 Željezničar 33 15 8 10 53
4 Sarajevo 33 15 7 11 52
5 Široki Brijeg 33 13 9 11 48
6 Velež 33 11 12 10 45
7 Tuzla City 33 10 7 16 37
8 Igman 33 9 10 14 37
9 Sloga Meridian 33 10 7 16 37
10 Posušje 33 10 7 16 37
11 Leotar 33 9 7 17 34
12 Sloboda 33 7 11 15 32