XS
SM
MD
LG

Dragan Džajić i zvanično kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije

Svetozar Mijailović i Dragan Džajić

FS regiona Zapadne Srbije predložio legendu našeg fudbala za predsednika FSS, kandidaturu podržala 22 delegata skupštine

 


FS regiona Zapadne Srbije predložio je na današnjoj sednici Izvršnog odbora FS regiona Zapadne Srbije  održanoj u Aranđelovcu Dragana Džajića za predsednika FSS.

Jednoglasnom odlukom legendarni igrač i funkcioner Crvene zvezde i zvanično je ušao u trku za prvog čoveka srpske kuće fudbala.

U obrazloženju FSRZS dostavljenom krovnoj organizaciji u Beogradu, potpisanoj od predsednika Nebojše Živanovića i generalnog sekretara Darka Bradonjića, navedeno je da je najveće fudbalsko ime u našoj zemlji kandidovan za predsednika FSS za mandatni period od 2022. do 2026.

Istovremeno, deset delegata iz zapadnog regiona, sedam klubova Super i Prve lige, po jednog predstavnika sudijske i trenerske organizacije, kao i futsala, potpisima su podržali Džajićevu kandidaturu, tako da su juče na adresu FSS otišle dve zvanične kandidature treće Zvezdine zvezde za predsednika FSS.

Potpise da će na glasanju podržati Džajića na sednici Izborne skupštine 14. marta (14 časova) u Staroj Pazovi priložilo je 20 delegata iz zapadnog regiona: Nebojša Živanović (FSRZS), Slavko Perović (FSRZS), Toplica Vukić (FSRZS), Vesna Đorđević (FSRZS), Jovica Vasilić (FSRZS), Ljubiša Vujović (FSRZS), Zvezdan Vrbanović (FSRZS), Milorad Stevanović (FSRZS), Radovan Terzić (FSRZS), Dragoslav Josipović (FSRZS), Dejan Dimitrijević (Organizacija fudbalskih sudija), Predrag Stojanović (Organizacija fudbalskih trenera), Goran Lazić (klubovi futsal lige), Igor Konatar (Radnički 1923), Vladimir Đorđević (Mladost, Lučani), Rasim Ljajić (Novi Pazar), Vlastimir Lukić (Loznica), Dragojlo Lazić (Mačva), Josip Ristanović (Zlatibor) i Petar Lazović (Javor).

Iz zapadnog regiona, računajući i predstavnike klubove, u Skupštini FSS je 22 delegata, Džajića kao kandidata za predsednika nisu predložili samo Nemanja Vidić (Jedinstvo Ub) i Dragoljub Vukadinović (Metalac).

Skupština FSS ima 85 delegata. Narednih dana očekuje se izjašnjavanje ostalih regionalnih saveza i klubova.

Nemanja Vidić je najavio kandidaturu u izjavi dostavljenoj medijima pre deset dana, istakavši da ima podršku pet članova najvišeg organa fudbalske organizacije. Za sada se pretpostavlja da su na Vidićevoj strani Stanislav Tončev (Radnik, Surdulica) i Mirko Poledica (Sindikat fudbalera „Nezavisnost”).

zurnal.rs