XS
SM
MD
LG

Crnogorci na Mundobasketu

Košarkaši Crne Gore plasirali su se na smotru najboljih selekcija svijeta! Nakon ubjedljive pobjede nad Češkom 88:70 u sjajnom ambijentu "Morače", naši momci igraće na Mundobasketu koji ove godine organizuju Japan, Filipini i Indonezija!

Crnogorski košarkaši nisu dozvolili iznenađenje u odlučujućem meču, a biće im to drugi nastup na SP u istoriji, nakon učešća 2019. u Kini.

Crna Gora je kvalifikacije završila sa sedam pobjeda i pet poraza, ispostavilo se da je večeras mogla i da izgubi, jer je Bosna i Hercegovina poražena od Mađarske (88:70). Na šampionatu svijeta iz K grupe igraće još Francuska i Litvanija.

Crveni su već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost, na kraju prve četvrtine bilo je 32:14, a na polovini razlika je iznosila 25 poena (50:25). Najubjedljiviju prednost imali su u trećoj četvrtini, koja je dva puta iznosila i 27 poena (54:27, 56:29).

Sredinom posljednjeg dijela domaćin je dozvolio rivalu da serijom 10:0 smanji zaostatak i svede ga na 14 poena (82:68).

Crnogorsku selekciju do pobjede vodili su Nikola Ivanović sa 17 i Nemanja Radović sa 16 poena. Istakao se i Kendrik Peri 14, dok je Andrija Slavković meč završio sa 11 poena. U češkoj selekciji najbolji je bio Ondrej Hanzlik sa 17 koševa.