XS
SM
MD
LG

Dušan Basta na otvaranju turnira “Spartanac trofej” u Banjaluci

Igor Vrhovac, Draško Stanivuković, Dušan Basta, Aleksandar Vrhovac i Goran Đukić

Dušan Basta nekadašnji reprezentativac Srbije i internacionalac, bivši as Crvene zvezde bio je specijalni gost na otvaranju sedmog međunarodnog dječijeg turnira “Spartanac trofej” u organizaciji OFK Spartak 2013.

 


Basta je u grad na Vrbasu došao po pozivu velikih prijatelja Aleksandra i Igora Vrhovca, predsjednika i direktora OFK Spartaka 2013 koji imaju niz projekata u omladinskom fudbalu. Tom prilikom Basta je “odlikovan” uokvirenim dresom kluba domaćina turnira, a pored njega odato je priznanje, za podršku, i Fudbalskom savezu Republike Srpske. Umjesto Vice Zeljkovića, predsjednika FSRS, koji je profesionalno zauzet i nalazi se na službenom putu u inostranstvu, poklon je primio Goran Đukić, takođe bivši prvotimac Crvene zvezde i dijete Borca, danas saradnik za sport u Savezu Republike Srpske.
Turnir “Spartanac trofej” otvoren je utakmica u kategoriji igrača rođenih 2011. godine. Šesnaest klubova podijeljeno je u četiri grupe, a danas su odigrana prva dva kola. Klubovi učesnici su: Udineze (Italija), Seol Segedin (Mađarska), Domžale (Slovenija), Varaždin (Hrvatska), Crvena zvezda, Partizan, Voždovac, Spartak Subotica (Srbija), Sarajevo, Široki Brijeg (Federacije BiH), Borac Banjaluka, BSK, Proleter Teslić, Tekstilac Derventa i dva tima OFK Spartaka 2013 – crveni i plavi (Republika Srpska).
-Naša želja je da okupljamo mladost, što više klubova i igrača iz regiona, ali i Evrope i iz Banjaluke u javnost šaljemo lijepu sliku druženja, tolerancije, ljubavi i fudbalske čarolije. Naš turnir je tradicionalan i jako poznat u Evropi, a imena učesnika dovoljno govore koliko smo poštovani i cijenjeni. Ovim putem želimo da zahvalimo Dušanu Basti koji je došao na otvaranje turnira, kao i Fudbalskom savezu Republike Srpske na podršci koja nam mnogo znači – istakao je Aleksandar Vrhovac, predsjednik OFK Spartak 2013.
Otvaranju turnira prisustvovao je i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji je takođe dobio prigodne poklone od kluba za podršku i saradnju Grada i kluba.
Turnir će biti nastavljen sutra, a u nedjelju je finalni dan kada će biti poznati i najbolji učesnici u kategoriji 2011. godišta.

Klubovi koji nastupaju na turniru u defileu