XS
SM
MD
LG

Mančester siti prvak Evrope!

Detalj sa finala u Istambulu

Fudbaleri Mančester sitija novi su klupski prvaci Evrope jer su u finalu UEFA Lige šampiona večeras u istambulu, na Olimpijskom stadionu “Kemal Ataturk” sa minimalnih 1:0 pobijedili milanski Inter i prvi put u svojoj istoriji osvojili “Srebrnu amforu”.

 


U prvom poluvremenu nije bilo mnogo šansi za postizanje pogodaka, Mančester siti je bio nešto konkretniji, ali je Inter uspio da osujeti sve napade izabranika trenera Đozepa Gvardiole. Italijani su su izašli visoko i u startu kvarili, na početku, napade “građana” koji su težak udarac zadobili u 36. minutu kada je igru morao da napusti Belgijanac Kevin de Brujne zbog povrede.

U 59. minutu Inter je imao stoprocentnu šansu poslije greške odbrane Engleza, ali je Ederson odbranio udarac Lautara Martineza i spasio siguran gol. Pogodak je viđen u 68. minutu kada je Mančester siti izveo odlični akciju po desnoj strani, odbijena lopta je došla do Rodrija koji je sa 14-15 metara šutirao unutrašnjim stopalom i pogodio lijevi ugao Onaninog gola koji nije stigao ni da reaguje.

U 71. minutu Inter je imao fantastičnu priliku da izjednači, Di Marko je pogodio prečku, a poslije je ponovo šutirao glavom, ali mu je Lukaku zasmetao i spasio Engleze. Igrao se 88. minut kada je Lukaku imao stopostotnu šansu, ali je sa pet metara glavom šutirao u nogu Edersona. Tako je i četvrto uzastopno finale Lige šampiona završeno identičnim rezultatom  minimalnim – 1:0.

Mančester siti – Inter    1:0 (0:0)

Olimpijski stadion “Kemal Ataturk” u Istambulu. Gledalaca: 71.412. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska). Strijelac: 1:0 Rodri (68). Žuti kartoni: Haland, Ederson (Mančester siti), Barelja, Lukaku, Onana, trener Inzagi (Inter).

MANČESTER SITI: Ederson, Akanđi, Diaš, Ake, Stouns (od 82. Voker), Rodri, Bernardo Silva, De Brujne (od 36. Foden), Gundogan, Griliš, Haland. Trener: Đozep Gvardiola.

INTER: Onana, Bastoni (od 76. Gosens), Aćerbi, Darmian (od 84. D’Ambrozio), Di Marko, Čalhanoglu (od 84. Mkitarjan), Brozović, Barelja, Damfriz (od 76. Beljanova), Džeko (od 57. Lukaku), L. Martinez. Trener: Simone Inzagi.