XS
SM
MD
LG

Razočarani Obradović

Željko Obradović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović bio je razočaran posle večerašnjeg poraza njegove ekipe od Crvene zvezde (56:68) u četvrtom meču finalne serije ABA lige.

Mislim da smo mnogo loše igrali u prvom poluvremenu, u drugom smo uspeli da se vratimo, ali su napravljene neke greške koje smo skupo platili. Mnogo sam srećan što ćemo igrati petu utakmicu u Areni pred našim navijačima i pozivam ih da nas bodre fer i sportski i da posle utakmice pričamo samo o košarci - izjavio je Obradović.

Peti, odlučujući meč serije, za titulu regionalnog šampiona, igraće se u četvrtak od 20.30 u beogradskoj Areni.

U momentima dok je govorio na konferenciji ispred pres sale čule su se uvrede:

Pitali ste me u Areni da li sam čuo skandiranja, a sada ja vas da pitam, da li vi večeras čujete ovo - upitao je Obradović kolegu novinara koji je odgovorio potvrdno.

- Gledao sam pre 15 dana NBA utakmicu našeg Nikole Jokića kome se svi divimo, ali baš posle te utakmice, nailazim na neki meč iz 1988. godine, igraju baš Crvena zvezda i Partizan. Bio sam igrač na tom meču. Tribine su bile pune, a navijači pola Partizanovi, pola Zvezdini. Skandira se titula Beogradu. Kako smo onda ljudi moji došli do ovoga? Šta je ovo u 2023. godini? Da li imamo neke eksperte. Dolazimo danas na utakmicu, a dete ide zajedno sa roditeljima. Pljuje autobus i pokazuje srednji prst, a majka se smeje. Ko seje ovu mržnju? To je pitanje svih pitanja.

Na kraju se obratio navijačima Partizana i napustio konferenciju.

Preklinjem naše navijače da nas u četvrta bodre fer i sportski, molim ih da ne prave nikakve probleme. Razmislite da li će posle ovoga igrači koji igraju ovde poželeti da ostanu ovde sledeće sezone rekao je Obradović.