XS
SM
MD
LG

Potvrđeno, Kolubara lažirala utakmice

Sportski sud u Lozani (CAS) potvrdio je odluku organa Fudbalskog saveza Srbije da je Kolubara nameštala utakmice, saopštio je FSS.

Organi CAS su preinačili kaznu FSS Kolubari sa minus devet na minus šest bodova, što nezvanično ostavlja klub iz Lazarevca u Superligi, ali konačna odluka biće doneta u petak u 14 časova na Izvršnom odboru FSS u Staroj Pazovi.

Kako je saopštio CAS, Kolubara se kažnjava sa oduzimanjem šest bodova, zbog utakmice sa Spartak Ždrepčevom krvi, odigranom prvog maja, što jasno potvrđuje odluku FSS da je klub iz Lazarevca učestvovao u nečasnim radnjama. 

Lazarevčani su od strane CAS oslobođeni odgovornosti za meč protiv Mladosti GAT, a sad sa oduzimanjem šest bodova za prošlu sezonu ostaju na mestu koje bi vodilo u baraž prošle sezone.

Organi FSS će u petak u 14 časova doneti konačnu odluku o "slučaju Kolubara" i sastavu Superlige za sledeću sezonu, koja je trebalo da počne sutra, ali je ranije start pomeren za sledeći vikend.

Nedimović: FSS radio po zakonu, CAS potvrdio da je Kolubara nameštala

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Branislav Nedimović rekao je da je zadovoljan jer je Sportski sud u Lozani potvrdio da je Kolubara učestvovala u nameštanju utakmica.

"Komisije Fudbalskog saveza Srbije ispoštovale su procedure i izrekle meru po pravu i pravdi. Potvrđen je član 83 Disciplinskog pravilnika i sve do sad odluke izrečene po njemu. Posle odluke Suda iz Lozane, mogu da obećam, nastavićemo obračun sa režiserima i akterima nameštenih utakmica. Bez kompromisa", rekao je Nedimović.

Prema njegovim rečima činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu je plod kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT.

"Slikovito, to je kao da izgrednika, bilo koje vrste, umesto sa šest, sankcionišete pet meseci zatvora", dodao je Nedimović.

Nedimović očekuje brzu reakciju FSS i odluku o izgledu Superlige za narednu sezonu.

"Najbitnije da imamo čistu situaciju i u narednim koracima možemo da uđemo u obračun sa akterima nameštenih utakmica. Brzo ćemo se odrediti i prema narednoj sezoni, u roku između 48 i 72 sata", zaključio je Nedimović.