XS
SM
MD
LG

Preko Japana na Italiju

Pobedom protiv Japana u osmini finala Svetskog prvenstva u Fukuoki, Srbija se plasirala u narednu rundu takmičenja. U utorak u 9.30 rival za polufinale biće svetski vicešampion Italija. Zaslužen trijumf naše reprezentacije koja nije potcenila rivala i sigurnom igrom je stigla do pobede.

Utakmica se odigravala tačno kako se i predviđalo. Atipičnim stilom igre, priplivavanjem, neobičnom odbranom Japan je uspeo u početku da zbuni srpske igrače. Pored neiskorišćenog peterca Inaba i drugovi su imali 2:0. Tek posle pet minuta se Srbija snašla. Smanjio je Rašović a zatim je zajedno sa Milojevićem iskoristio loše postavljanje japanskog golmana za preokret 3:2. Ipak, odlični Inaba je sedam sekundi pre kraja četvrtine savladao danas vrlo dobrog Mišovića koji je branio čitav susret.

U drugoj četvrtini je Srbija konstantno bila u vođstvu ali ni jednom sa dva gola razlike.Ponovo raspoloženi Jakšić, zatim Ubović i Rašović su preciznim udarcima stvarali nervozu kod domaćina. Na poluvremenu je Srbija imala minimalnu prednost ali je bilo vidljivo da Japan gubi dah.

U trećem delu je Japan još izjednačio na 6:6, a posle dva gola probuđenog Radulovića, smanjio i na 7:8 i to je, od domaćina, bilo sve. Srbija je sve preuzela u svoje ruke. Kvalitet, snaga, dobra igra centara su rezultirali sa još pet golova. Ubović, Lazić, Radulović, Vučinić i Drašović su bili precizni i tu je sve bilo rešeno.

U završnih osam minuta na golu je bio Mitrović. Branio je odlično, skinuo i dva peterca. Srbija je bila opuštenija, odradjen je posao na pravi način do kraja. Pobeda koja je morala da se odradi.

Srbija je imala šut 38-16, Radulović 8-3, Rašović 5 -3, Jakšić i Lazić 5-2. Golmani Mišović 14-7, Mitrović 10-7. Japan u šutu 37-10, Inaba 11-4. Golmani Tanamura 20-10, Nišimura 10-4.

Japan – Srbija 10:16 (3:3, 2:3, 2:7 3:3)

Bazen Marina Mesi. Sudije: Mišković (Crna Gora), Kovač (Mađarska). Igrač više: Japan 8 (2), Srbija 11 (6). Peterci: Japan 4 (1), Srbija 1 (1)

JAPAN: Tanamura, Adači 2, Vatanabe 1, Ogihara, Nita, Suzuki 1, Date 1, Takata, Arai, Inaba 4, Okava, Araki, Nišimura. Savezni trener Šiota.

SRBIJA: Mišović, Radulović 3, Rašović 3, Ranđelović, Lazić 2, Milojević 1, Drašović 2, Jakšić 2, Janković, Ubović 2, Vučinić 1, Martinović, Mitrović. Savezni trener Stevanović.