XS
SM
MD
LG

FSS suspendovao Kolubaru

Disciplinska i Etička komisija FSS suspendovali su Kolubaru, pokrenuvši nov postupak na osnovu prijave disciplinskog inspektora Miroslava Severa za kršenje člana 80. u vezi ˝učestvovanja u neragularnosti˝ u duelu sa Spartakom i omenogućila ih da igraju do okončanja procesa i to bez prava žalbe. Potom im je Komisija za licenciranje zbog propusta oduzela licencu i članstvo u Super i Prvoj ligi Srbije.

Proces će potrajati, Lazarevčani se moraju izjasniti do 1. avgusta, a odluka će biti donešena tek narednog meseca. Ukoliko se utvrdi krivica, Kolubari sleduje izbacivanje u dva ranga niže takmičenje (Treća liga) ili u najniži rang takmičenja. Da se prisetimo, FSS je Kolubari prvo oduzeo devet bodova, CAS je preinačio odluku na - 6 po kojoj su Lazarevčani ostali članovi elite, uz to da je odluka CAS-a konačna i izvršna. Ipak, IO FSS je odluku prebacio na Disciplinsku i Etičku komisiju koja je pokrenula novi postupak protiv kluba na osnovu prijave za isti meč za koji su bili kažnjeni, a zatim uz odizimanje licence skrojili listu učesnika za Mozzart bet Super ligu i za Mozzart bet Prvu ligu Srbije.

Zajednica klubova Mozzart bet Super lige i Prve lige Srbije je na osnovu ovih dokumenta iz FSS utvrdila danas spisak učesnika dve profesionalne lige za sezonu 2023/2024. i to bez Kolubare koja je ostala bez licence, iako imaju pravo na žalbu od osam dana, a potom je obavljeno žrebanje parova. Evo kako izgledaju parovi prvog kola koje startuje narednog vikenda:

Crvena Zvezda - Vojvodina
TSC - Partizan
Napredak - Železničar
Mladost - Radnik
Spartak - IMT
Voždovac - Javor
Novi Pazar - Radnički Kg
Čukarički - Raddnički Ni
Prvi deo prvenstva je planiran da se završi 23. decembra.