XS
SM
MD
LG

Teniski klub MiM - Mjesto gdje stasavaju teniske nade

Teniski klub MiM za vrlo kratko vrijeme postojanja našao je svoje mjesto na teniskoj mapi Bosne i Hercegovine. Trenutno ovaj klub broji oko 60 članova različitog omladinskog uzrasta, koji su svoje umijeće dokazali kroz brojne medalje u Bosni i Hercegovini.

- Mi smo prvi i jedini registrovani teniski klub u Istočnoj Ilidži. Brojimo oko 60 članova uzrasta pet do dvanaest godina. U posljednjih godinu dana smo osvojili više od 50 medalja širom Bosne i Hercegovine i to govori da u našem klubu stasavaju teniske nade. U 2022. godini smo imali i jednog od perspektivnih sportista, Andriju Mičića, govori nam osnivač i trener u TK "MiM", Milan Ruduljić. Pored Ruduljića trener u klubu je i Ljubica Srdanović. 

Svi treninzi se obavljaju na terenu u Vojkovićima, na otvorenom i u balonu, a uskoro je u planu i izgradnja teniske dvorane.

- Škola tenisa se nalazi na teniskim terenima u Vojkovićima gdje je moguće trenirati čitavu godinu, kako ljeti u prekrasnoj okolini, tako i zimi u toplom balonu. Osim škole tenisa drugu godinu već održavamo i ligu rekreativaca koja ima oko 50 učesnika.

Da je Teniski klub "MiM" prepoznat u široj javnosti, govori i to da ga posjećuju teniseri iz Hrvatske.

- Nedavno nam je bila profesionalka Tereza Mrdeža, koja je nekada bila 150. teniserka svijeta. Uskoro očekujemo da nam dođe i Ivan Dodig koji je osvojio nekoliko Gren slemova u karijeri u dublovima. Redovni posjetioci terena su i omladinski reprezentativci Bosne i Hercegovine, među kojima nikako ne bih trebao preskočiti Amajlu Kadrić, trenutno najbolju teniserku Evrope u svome uzrastu.

Više informacijama o aktivnostima kluba možete dobiti na sajtu kluba.