XS
SM
MD
LG

Proigrao Makarić

Sa dva gola i asistencijom trasirao nam je put ka prvoj pobjedi u novoj sezoni. Milan Makarić „proradio“ je u pravom trenutku, pa je sinoć na Gradskom stadionu zaslužio titilu najboljeg igrača utakmice. Nakon prospavane noći sumira utiske.

„Presrećan sam što sam postigao dva gola i dodao asistenciju, ali prije svega što je cijela ekipa pružila odličnu partiju na našem stadionu i pred našim navijačima. Sjajan osjećaj. Pružili smo odličnu fudbalsku predstavu i moramo da nastavimo u istom ritmu.“, priča Makarić.

Pobjeda nad Igmanom vrijedi nam više od tri boda. Nakon uvodnog prvenstvenog poraza ekipi je bila prijeko potrebna injekcija sampouzdanja, a dobra igra i četiri gola u mreži rivala pokazala su da je Grbavica bila samo loš dan.

„Podigli smo se nakon poraza od Željezničara. Analizirali smo greške koje smo napravili i odmah smo se, i u narednoj utakmici, vratili na pravi put. Pobjeda koju smo ostvarili je izuzetno važna zbog sampouzdanja i vjerujem da je ovo nagovještaj sve boljih igara.“, kaže Makarić. Milan je Borčev dres zadužio prije mjesec dana.

Privikao se, kaže, na sistem igre i nove saigrače, a uvjeren je da naši „crveno plavi“ mogu puno u tek započetoj sezoni. „Smatram da naša ekipa ima ogroman potencijal i kvalitet da se borimo za titulu. Ono što sam do sada mogao da primjetim je da ima dosta kvalitetnih ekipa u ligi, ali ako mi budemo u svakoj utakmicu na nivou iz dvomeča sa bečkom Austrijom, te Igmana, onda ćemo se mi sve pitati na terenu i niko neće moći da se naigra protiv nas.“, kaže Makarić Hvali svoje saigrači, ali pun je hvale i na račun navijačke podrške.

„Atmosfera na Gradskom stadionu je sjajna. Navijači su jos jednom pokazali koliko vole ovaj klub i siguran sam da ćemo im se dobrim igrama i rezultatima odužiti za veliku podršku koju nam pružaju na svakoj utakmici.“, kaže Makarić. Privikao se i na svoju novu fudbalsku adresu. Banjaluka mu je, kaže, već prirasla srcu.

„Banjaluka mi prija i uživam u svakom trenutku u gradu. Koristim slobodno vrijeme da prošetam i da se upoznam sa gradom i za sada je sve onako kako treba da bude. Zaista, nije floskula, ali dolazak u Borac i Banjaluku je bio pravi pogodak za mene i vjerujem da će ovo biti uspješna sezona.“ za kraj će Makarić.


Igrač
Napad
Broj godina: 28

Borac
Banja Luka
Premijer liga BiH
2023-2024