XS
SM
MD
LG

Doboj na novom početku: Radoslav Ristić predsjednik, Bogdanović sportski direktor

Foto/ Rade Šešlak/ Sport i mladi

Nekadašnji trener Futsal kluba Doboj, Radoslav Ristić, zvanično je imenovan za novog predsjednika prvoligaša Republike Srpske. On će u predsjedničkoj fotelji naslijediti Davora Savića, koji je iz privatnih razloga odstupio, ali će i dalje ostati uz klub i pomagati koliko može.

Novi sportski direktor kluba je bivši golman Dobojlija, Dragan Bogdanović.

- Želim da upoznam javnost da je došlo do promjene u rukovodstvu Futsal kluba Doboj. Zbog privatnih razloga, gospodin Davor Savić je napustio mjesto predsjednika kluba, ali on će i dalje ostati sa nama te pomagati naš klub u radu. Na nedavnoj sjednici za novog predsjednika sam izabran ja, a za novog sportskog direktora izabran je Dragan Bogdanović, koji je dugogodišnji član kluba, tačnije od samog osnivanja. U ovom klubu je ponikao kao jedan mlad igrač, tačnije golman i stasao u kapitena, vođu ove ekipe i sada je imenovan za sportskog direktora kluba, rekao je Radoslav Ristić danas na konferenciji za novinare, pa nastavio:

- Ja moram reći da u većini klubova koji ispadnu iz višeg u niži rang, dođe do razilaženja i raspada ekipe, a ponekad i do prestanka funkcionisanja kluba, međutim kod nas je situacija drugačija. Uz najveću podršku gradske uprave, gradonačelnika Doboja i naših cijenjenih sponzora, klub je stabilan i dalje će takav biti. Cilj kluba u narednom periodu jeste afirmacija novih mladih igrača i to je ono što smo radili i u prethodnim godinama. Mislim da smo odradili dosta dobar posao, jer što se tiče futsala, mnogo mladih igrača iz Doboja su sada u najvećim rangovima takmičenja na Balkanu. 

- Naše najveće pojačanje za narednu sezonu Prve futsal lige Republike Srpske jeste što smo devedeset posto rostera ekipe od prošle sezone zadržali. Sportski direktor Bogdanović je u pregovorima sa još šest-sedam odličnih futsal igrača sa kojima smo blizu dogovora i potpisivanju saradnje sa njima. Vidjećemo, kako vrijeme u Prvoj futsal ligi Republike Srpske bude odmicalo, tako će naši ciljevi biti jasniji. Krenućemo u sezonu bez opterećenja sa nekim teškim ciljem, ići ćemo kolo po kolo pa ćemo vidjeti za dalje. 

Ima Doboj velike ambicije i u novoj sezoni.

- Mislim da smo najvjerovatnije i najkvalitetnija ekipa u predstojećoj sezoni Prve futsal lige Republike Srpske, naravno to treba i dokazati na terenu.Ono što je još bitno u našem planu je formiranje škole futsala u Doboju. Vidjećemo kada će škola početi sa radom i sa koliko generacija, međutim mi želimo da Futsal klub Doboj bude prepoznatljiv u regionu po tome da smo među prvima koji su formirali jednu izrazito kvalitetnu školu futsala, a koja će iznjedriti ozbiljne futsal igrače za našu državu, kao i za klubove država u regionu.

Novi sportski direktor, Dragan Bogdanović, je potvrdio da će trener ekipe u narednoj sezoni biti Đorđe Nikić.

- Evo sada se obraćam i kao sportski direktor Futsal kluba Doboj. Pored promjena u klupskoj upravi gdje je sada novi predsjednik kluba gospodin Radoslav Ristić, a ja novi sportski direktor kao što sam već rekao, u Futsal klubu Doboj je došlo i do promjene trenera. Ja prvo želim da se zahvalim prethodnom treneru Ammaru Omerčiću na dosadašnjoj saradnji i da mu poželim uspjeha u budućnosti. Naš novi trener je Đorđe Nikić koji je do sada vodio našu juniorsku ekipu, tako da mu ovom prilikom želim dobrodošlicu na mjestu trenera seniorskog tima, rekao je Bogdanović.


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6