XS
SM
MD
LG

Bruka, bruka, bruka, bruka, bruka

Fudbaleri Partizana izgubili su u Danskoj od Nordsjelanda 0:5 prvi meč baraža za plasman u grupnu fazu Lige konferencije. Revanš je za sedam dana na stadionu u Humskoj, ali crno-belima će biti potrebno više od čuda da nadoknadi pet golova minusa iz Faruma.

Nikad crnji Partizan u Farumu, nada pred revaš u Beogradu praktično ne postoji

Jedan od najubedljivijih poraza u skorijom istoriji Partizan je upisao u danskom Farumu, Nordsjeland je "zapakovao" crno-belima pet pogodaka za put u Beograd. A moglo je da bude i mnogo, mnogo bolnije.

Autogol mladog Mihajla Ilića u 88. minutu utakmice sumirala je sve ono što su crno-beli pokazali u Danskoj, a pokazali su samo crnu stranu.

Već u prvih 45 minuta bilo je vidljivo da se ekipa Igora Duljaja neće dobro provesti u Farumu, ne toliko zbog briljantne igre domaćeg tima, već zbog defanzivnog i defetističkog pristupa utakmici igrača beogradskog kluba.

Domaćin je već u 11. minutu došao do prednosti prelepim golom Fresea, da bi u finišu prvog poluvremena Ingvartsen sa bele tačke stavio do znanja crno-belima da neće po dobrom pamtiti duel u Danskoj.

Pokušao je Duljaj u nastavku da ofanzivnijom igrom dođe bar do nekog pogotka koji bi doneo tračak nade pred revanš u Beogradu, ali istovremeno je otvorio mnogo prostora domaćinu za kontranapade, u kojima je prednjačio brzonogi Osman.

Mladić iz Gane pokazao je sve slabosti Partizanove odbrane, a njegovim saigračima ostalo je samo da ga isprate i sprovedu loptu u mrežu Jovanovića, koji je još jednom bio najbolji pojedinac u timu crno-belih.

Pitanje je kakvu bi rezultatsku katastrofu doživeo Partizan da Jovanović nije bio koncentrisan u nekoliko situacija "jedan na jedan", ali ni to nijemoglo da spreči tužan ishod za srpski klupski fudbal ove večeri.

Nordsjeland je i do trećeg pogotka stigao sa bele tačke, Hansen se upisao u listu strelaca čim je ušao sa klupe za 4:0, da bi potvrda debakla bio autogol Ilića.

Partizan je retko ulazio u kazneni protor rivala, pretio je uglavnom posle prekida, a najbolju priliku propustio je kapiten Marković posle udarca iz ugla koji je izveo Natho.

Ukoliko je trijumf nad Sabahom u Beogradu udahnuo nadu crno-belim navijačima da će ova sezona biti za nijansu uspešnija od prethodnih, poraz u Farumu potpuno ih je nokautirao.

Po svemu prikazanom, revanš u Beogradu narednog četvrtka biće samo puka formalnost za Dance i prilika za crno-bele da izbegnu još jednu bruku, koja je u potpunoj suprotnosti sa renomeom kluba.

Rezultat u Danskoj velika je opomena za upravu kluba koja u narednom periodu mora da donese neke veoma bitne odluke, u vezi sa budućnošću Igora Duljaja, ali i sopstvenom.