XS
SM
MD
LG

Remi BiH i Republike Irske u Bileći

Juniori BiH FOTO: FS BiH

Juniorske U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine i Republike Irske odigrale su neriješeno 1:1 (0:0) u prijateljskoj utakmici koja je danas odigrana na Gradskom stadionu u Bileći.

 

 

Oko 200 gledalaca moglo je da vidi kvalitetnu fudbalsku predstavu, gdje su obje ekipe tokom svih 90 minuta prikazale borbenu i dinamičnu igru.

Oba pogotka viđena su u drugom poluvremenu. Republika Irska je povela u 54. minutu, sjajnim udarcem glavom centarfora Marka O’Mahonija sa desetak metara, a konačan rezultat postavio je kapiten “Zmajića” Niko Kovač lijepim udarcem iz srca šesnaesterca.

Ove selekcije odigraće još jednu utakmicu u subotu, takođe u Bileći, sa početkom u 16:30.

Bosna i Hercegovina – Republika Irska 1:1 (0:0)

Gradski stadion u Bileći. Gledalaca: 200. Sudija: Stefan Bokić (Bileća). Strelci: Kovač u 73. minutu za Bosnu i Hercegovinu, a O’Mahoni u 54. minutu za Republiku Irsku.

BOSNA I HERCEGOVINA: Šutković, Šemedin, Duraković, Čelik, Bajkuša, Hamzić, Kadrić, Čamber, Kovač, Ljukovac. Još su igrali: Alibašić, Zrnić, Samardžić, Terzić, Zahirović, marčetić, Beganović, Samardžija, Mustafić, Kovačević, Babić.

REPUBLIKA IRSKA: Vogan, Grante, Mur, Braun, Tempi, MekManus, Oljot, Akačukvu, O’Mahoni, Bloksam, Doerti. Još su igrali: O’Regan, O’Brajen, Ferizaj, Turli, Volš, Hefernen, Lipsiuk, Birn, Hodgins, Keni, Umeh.