XS
SM
MD
LG

Mađarima bodovi u Beogradu

Fudbaleri Srbije doživeli su prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je Mađarska bila bolja 2:1 (2:1) na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici grupe G.

Reprezentacija Mađarske se vraća u Budimpeštu sa sva tri boda i kao prvoplasirani tim grupe G.

Srbija je vrlo rano povela, već u 10. minutu, kad je malo falilo da traljav šut Dušana Vlahovića upropasti odličan kontranapad započet pasom u prostora Milinković-Savića za Tadića na desnom krilu. Dodavanje kapitena Srbije tačno na nogu Vlahović ne pravi u gol, iako je pred sobom imao praznu mrežu, već ona dolazi do Atile Salaja, koji trese mrežu svog tima.

Mađari su do presudnog preokreta došli golovima Varge u 34. i Vilija Orbana u 36. minutu. Oba puta je odbrana Srbije delovala bez reakcije, prepustivši neometane šuteve rivala.

Izjednačujući gol Mađara došao je posle duplog pasa Langa i Salaja na desnoj strani kaznenog prostora. Salaj ulazi pred gol, jako šutira, a Vanja Milinković-Savić brani. Na odbijenu loptu ne reaguju tri defanzivca Srbije, ona se odbija nazad do Salaja, koji asistira Vargi.

Novi propust odbrane Srbije par minuta kasnije. Centaršut sa leve strane po zemlji prošao je neometano kroz ceo šesnaesterac, Vili Orban se prikrao i samo postavio nogu.

Piksijevi izabranici su odlično otvorili drugo poluvreme, nizali šanse, naročito Vlahović. Golman Mađara Dibuš je blistao sa par odbrana.

Srbija sa sedam bodova u nedelju igra drugi meč u ovom kvalifikacionom prozoru. Rival je autsajder Litvanija, koja je uspela da remizira sa Crnom Gorom 2:2.


Sledeća vest
Budvi Kup Crne Gore