XS
SM
MD
LG

Nemci zakazali finale sa Srbijom

Reprezentacija Nemačke

Košarkaši Nemačke savladali su Sjedinjene Američke Države u polufinalu Mundobasketa 113:111 i tako zakazali duel sa Srbijom u finalu (nedelja, 14.40). Amerikanci će u borbi za bronzanu medalju igrati sa selekcijom Kanade (nedelja, 10.30).

Rafalni obračun u Manili priredili su košarkaši Nemačke i Sjedinjenih Američkih država. Na kraju meča "panceri" su bili bolji 113:111 i tako zakazali duel sa Srbijom u finalu Mundobasketa (nedelja, 14.40).

Amerikanci će u borbi za treće mesto igrati protiv Kanade (nedelja, 10.30). 

Amerikanci su na ovom meču igrali bez Brendona Ingrama. Nemačka je već u ranoj fazi utakmice stekla prednost koja je u jednom trenutku iznosila i deset poena razlike.

Nemci su igrali pametno, loptu spuštali pod koš, a dosta poena su postigli i iz skokova u napadu.

Igrala se brza košarka u prvom delu meča, a Amerikanci su nemačkim košarkašima kao i Litvancima, dopustili otvorene šuteve za tri poena. Nemci su to znali da iskoriste.

Košarkaši SAD-a su bili u zaostatku više od 30 minuta. Andreas Obst je izlazeći iz blokova pogađao trojke, a Denis Šruder je znao kad treba da uspori napad.

Nemačka je u trećoj deonici ubacila 35 poena i tu četvrtinu dobila sa 11 razlike. Ipak, kako se meč bližio kraju, Amerikanci su topili prednost.

SAD su se više oslanjale na šut za tri poena, a napadi im nisu delovali organizovano. 

Šruder jeste bio loš protiv Letonaca u četvrtfinalu i šutirao četiri od 26 iz igre, međutim, sada je ubacio nekoliko važnih poena u poslednjoj četvrtini i dirigovao napadom "pancera".

Na kraju, nemački košarkaši, iako se igralo na veliki broj poena, imali su zadovoljavajućih 58 odsto šuta iz igre. Doduše, isto kao Amerikanci.

Obe ekipe su dobro šutirale za tri poena, imale su oko 45 odsto ubačenih šuteva.

Entoni Edvards je meč završio sa 23 poena, najviše kod Amerikanaca, međutim, u ključnim momentima meča je propustio da uzme dva šuta i loptu dao Nemcima u ruke. SAD drugi put uzatopno ne stižu do finala Mundobasketa.

U Nemačkoj selekciji najefikasniji je bio Andreas Obst sa 24 poena, uz 50 odsto šuta za tri. Pratio ga je Danijel Tajs sa 21 poenom.

Nemačka će u finalu Mundobasketa igrati sa Srbijom (nedelja 14.40), dok će Amerikanci odmeriti snage se selekcijom Kanade u borbi za bronzu. Oba meča možete pratiti u direktnom prenosu u nedelju na Prvom programu RTS-a.