XS
SM
MD
LG

Deka trener nasamario sve

Srbija

Njemački portali u prvim ocjenama poslije pobjede Srbije nad Kanadom (95:86) ističu timski duh i rutinu legendarnog selektora.

 - Deka trener nasamario NBA zvijezde - naslovio je portal tabloida Bild odmah poslije pobjede Srbije nad Kanadom u polufinalu svjetskog prvenstva.

"Trenerski lisac", kako Bild zove Svetislava Pešića, inače legendu i u nemačkoj košarci, "perfektno je spremio ekipu."

Ocjenjuje se da su se srpski igrači predstavili kao timska celina protiv kanadskog tima "špikovanog brojnim NBA zvezdama".

Vodeća agencija dpa piše da Pešić sa svoje 74 godine još jednom može postati prvak svijeta. "Udaljen je samo jednu pobjedu od novog krunisanja nakon 2002. godine."

O utakmici se navodi da su "Srbi imali početak iz snova, rano poveli, te krajem druge četvrtine imali petnaest poena prednosti u odnosu na Sjevernoamerikance. Od toga se Kanada nije mogla oporaviti."

Ističe se da su Kanađani pre ovoga važili za najjačeg konkurenta favoritima iz Sjedinjenih Država.

- Srbija ovog ljeta igra bez NBA šampiona Nikole Jokića, koji trenutno važi za najboljeg igrača svijeta. Specijalista za trojke Bogdan Bogdanović (23 poena) potvrdio je izvanrednu formu i bio je najbolji strijelac Srba, koji će prvi put poslije 2017. osvojiti medalju na velikom takmičenju - dodaje dpa.

Sportski portal spox ocenjuje da "Kanada nije nalazila rješenja protiv disciplinovanih Srba".

- Nasuprot tome, Srbija je pokazala sjajno timsko izdanje. Osim Bogdanovića, istakli su se Nikola Milutinov, kao i rezervni bek Aleksa Avramović odbranom uz kožu protivnika - dodaje spox.