XS
SM
MD
LG

Podrinje čudesnim preokretom izbacilo Famosa iz Kupa

Podrinje je u 1/8 finala Kupa "dr Milan Jelić" savladao Famosa poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnom dijelu bilo je 4:4.

Izveo je Darko Vojvodić skoro pa najjači sastav. NIje bilo tek kapitena Marka Tešanovića i Danela Blažića, a Ognjen Stjepanović je ostao na klupi. 

Kako je krenulo, djelovalo je da će ovo biti rutinski posao Famosa i da će biti prilike da se u drugom poluvremenu odmore i neki drugi prvotimci u ovom zgusnutom rasporedu. Već u trećoj minuti Famos dolazi do vodstva. Mladen Perović je imao prekid uz lijevu aut liniju, želio je da centrira, ali je lopta išla u okvir gola, a Miloš Papić slabo reaguje i lopta završava u maloj mreži za 1:0.

Četiri minute kasnije već je 2:0. Alonzo Pirt je prošao po desnoj strani, odigrao u sredinu, a Draško Kuljanin je lagan egzekutor za 2:0. U 17. minuti već je i 3:0. Opet je Draško Kuljanin strijelac, uputio je jedan slab šut ka golu, ali nije ovo bio dan mladog golmana Podrinja, Miloša Papića. Još jednom je morao puno bolje reagovati, a ovako Famos je već imao ogromnih 3:0 na svom kontu.

I tada, Famos kao da već počinje razmišljati da je utakmica gotova. Dolazi do velikog pada u igri, a Podrinje je sve više pred golom Motorista. Iz dvije šanse ne uspjevaju postići gol, Marko Terzić odlično reaguje, ali iz treće je to gol. Igrala se 40. minuta Danijel Stankić je ubacio sa lijeve strane, a od Franka Abrega se lopta odbija u mrežu za 3:1.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Podrinje stiže do drugog gola. Šutira Andrej Vuković, a Marko Terzić je potpuno dekoncentrisan i jedna lagana lopta prolazi kroz njega za drugi gol Podrinja.

Mogao je Famos brzo nakon toga da vrati dva gola prednosti. Prvo Draško Kuljanin pogađa stativu, a onda Mladen Perovic u zicer situaciji ne uspjeva da primiri loptu. Probao je i Marko Marković odličnim šutem sa vrha kaznenog prostora, Papić ovaj put jako dobro brani.

I po nekom nepisanom fudbalskom pravilu, slijedi kazna. Adel Jahić je prebacio odbranu Famosa i spojio Filipa Jovičića sa golom, ovaj dolazi do lopte prije Marka Terzića i gura je ispod njega za izjednačenje 3:3. Bio je Famos u nokdaunu, osjetilo se to u samoj igri, a onda umalo da stigne i četvrti gol. Brza kontra Podrinja, Jovičić je pobjegao po lijevoj strani, ali Terzić i Pavle Lazić zajedničkim snagama skraćuju ugao i izbijaju loptu u korner. Nakon kornera, lopta prelazi kroz peterac, niko je ne dira, a tome se ne nada Filip Jovanović i lopta završava u gol autu.

Što Podrinje nije tada uradilo jeste u 73. minuti. Drakul ovaj put pravi grešku, a Nebojša Stevanović "bocka" loptu preko Marka Terzića za veliki preokret Podrinja. Nije radost Podrinja dugo trajala, Mladen Perović izvodi slobodan udarac, a sa druge stative loptu u gol ubacuje Mladen Drakul i pogađa za 4:4.

U finišu utakmice trener domaćih, Nebojša Gligić, na teren šalje iskusnog Branislava Ružića da brani jedanaesterce, i to se ispostavilo kao pravi potez. Odbranio je on udarce Ognjena Stjapanovića i Franka Abrega, te pogurao svoju ekipu do trijumfa. Precizni su bili Nebojša Stevanović, Adel Jahić, Adel Alić i Amar Mehmedović. Šut Filipa Jovanovića odbranio je Marko Terzić, dok su za Famos bili precizni Pavle Lazić i Mladen Perović.

Podrinje će u četvrtifnalu igrati protiv Sutjeske iz Foče, ponovo na svom terenu.

PODRINJE - FAMOS 4:4 (1:3) pen: 8:6
Stadion u Janji
Gledalaca: 100
Sudija: Nemanja Davidović (Prijedor)
Strijelci: 0:1 Perović 3, 0:2 Kuljanin 8, 0:3 Kuljanin 17, 1:3 Abrego 40, 2:3 Vuković 46, 3:3 Jovičić 63, 4:3 Stevanović 73, 4:4 Drakul 79
Žuti kartoni: Mehmedović, Alić (Podrinje); Danilović, Abrego (Famos)

PODRINJE: Papić (od 88. Ružić), Jovanović, Jovičić (od 83. Ibrišimović), Stevanović, Jahić, Mehmedović, Arifović, Stankić (od 83. Mehanović), Vuković (od 69. Ragipović), Alić, Mitrović

FAMOS: Terzić, Škrba (od 46. Drakul), Abrego, Vranešić (od 53. Gomeš (od 65. Stjepanović), Hrkalo (od 42. Tiro), Danilović, Perović, Kuljanin, Lazić, Pirt, Marković