XS
SM
MD
LG

Otmičari pustili Dijasovog oca

Kraj drame – otmičari pustili na slobodu Dijasovog oca

Luis Manuel Dijas, otac fudbalera Liverpula Luisa Dijasa, pušten je na slobodu u Kolumbiji

On je prethodnih 12 dana proveo u zaočeništvu od strane pobunjeničke grupe Nacionalne oslobodilačke armije, nakon što je kidnapovan zajedno sa suprugom na benzinskoj pumpi u malom gradu Barankasu.

Dijasovu majku, Silenis Marulandu, nekoliko sati kasnije je spasila policija koja je postavila blokade na putevima oko tog grada, koji se nalazi u blizini granice Kolumbije sa Venecuelom.

Kolumbijska policija je potom angažovala velike snage u potrazi za ocem igrača Liverpula, a ponudila je i novčanu nagradu od 48.000 dolara za informacije koje vode do Dijasovog oca.

On je poslije gotovo dvije neđelje pušten i trenutno se nalazi sa pripadnicima organa reda.

LN je glavna preostala aktivna gerilska grupa u Kolumbiji koja se bori protiv države od 1964. godine i ima oko 2.500 članova. Najaktivniji su u pograničnom regionu sa Venecuelom, gdje i žive roditelji Luisa Dijasa.

Luis Dijas je 2022. godine stigao u Liverpul iz Porta. Ovaj 26-godišnji fudbaler je propustio utakmice Liverpula protiv Notingem Foresta i Bornmuta, a potom golom protiv Lutona donio bod svom timu poslije čega je pokazao poruku: "Sloboda za tatu."