XS
SM
MD
LG

Još jedno blijedo izdanje Slavije za poraz u Žepču

Slavija iz Istočnog Sarajeva doživjela je novi poraz, osmi u sezoni, u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Sokolovi su u 11. kolu poraženi u Žepču od Orlovika 89:74, a domaći su u dva navrata imali i +20, ali je Slavija u finišu koliko-toliko ublažila taj poraz. 

Odigrala je korektno prvo poluvrijeme Slavija, ali je generalno ponovo nedostajalo tu ideje, preciznijeg šuta, bolje odbrane i prije svega doprinosa onih koji su projektovani da nose igru Slavije ove sezone. Kada se tome doda da zbog povrede Henri Tenksli nije mogao da igra ni ovu utakmicu, a on je taj koji donosi najviše energije ekipi, poraz nije mogao da se izbjegne. 

Orlovik je počeo da se odlijepljuje sredinom treće četvrtine kada prvi put idu na dvocifrenu prednost, i kada su jednom prešli 10 razlike, više se ispod toga nisu spuštali, te su upisali zasluženu pobjedu, za prekid serije od tri uzastopna poraza.

Slavija sa druge strane doživljava još jedan poraz, no više od samog poraza treba Sokolove da zabrine još jednom odnos prema igri i igra u odbrani, jer je to nešto što muči ekipu od početka sezone.

ORLOVIK - SLAVIJA 89:74 (24:21, 20:16, 19:11, 26:26)
Dvorana "Don Bosco", Žepče
Gledalaca: 500
Sudije: Ivan Miličević, Hrvoje Ćavar, Luka Brekalo

ORLOVIK: Delić 7, Edo Preldžić 8, Podojak 12, Mehić 20, Em. Preldžić 20, Edin Preldžić, Hodžić 2, Cvitanović, Rizvić 20, Skopljak, Cucović, Bajrić

SLAVIJA: Ilić 16, Elez 21, Njegovanović 9, Bah, Damjanović 4, Maran 4, Sikiraš, Obrenović 2, Trunić 7, Dejvis 11, Pejičić, Krunić