XS
SM
MD
LG

Božićni turnir Istočno Novo Sarajevo: Vrijeme je za četvrtfinale

E-Sport želi do samog kraja

Božićni turnir u Istočnom Novom Sarajevu nastavlja se večeras poslije četiri dana pauze zbog praznika. 

Četvrtfinale je podijeljeno na dvije večeri, pa ćemo večeras gledati prva dva četvrtfinalna okršaja i još dvije utakmice u konkurenciji veterana.

Veče kreće utakmicom veterana OFK Kasindo i FK Slavija od 18.30, a onda na teren izlaze prvi četvrtfinalisti, E-Sport i KMF Tango od 19.15. E-Sport bi prema najavama napokon trebao biti kompletan, a jedino neće biti Cvijetina Pavića koji je povrijeđen. Futsaleri aktuelnog prvaka BiH, Radnika, Arnautović, Ružičić, Rakić i Pavlović, uz Brkanića, Duvnjaka i Kahvedžića, te Terzića, Minića, Korjenića, Mujkića i Lolu svakako su ekipa sposobna da cilja najviši plasman. Večerašnji protivnik im je KMF Tango čiju igru nose Seldin Zatagić, Sulejman Salkić i Amar Šišić. Pokazali su futsal znanje do sada, a probaće da odu još bliže završnici.

U drugom četvrtinalu od 21 sat se sastaju Kafe Vijasla i Zamm MC. Uhvatila je Kafe Vijasla posljednje četvrtfinalno mjesto. Domaća ekipa, sastavljena od prvotimaca KMF Kalinovik, uz podršku igrača Slavije i Famosa pokušaće da se suprotstavi jačem Zamm MC-u, koji će za četvrtfinale biti dodatno pojačan reprezentativcem BiH i doskorašnjim fudbalerom Loznice, Amirom Baručijom. Ekipa koju čine prvotimci GFC Sarajevo odigrala je do sada jako dobar turnir i bez većih poteškoća je dohvatila četvrtfinale. Ovo im je do sada možda i najjači test, mada su imali u borbi za prvo mjesto težak okršaj sa Tangom u kojem su slavili 2:1. Anes Džafo je briljirao do sada, Nedžad Hodžić mu je bio velika podrška i ako tako nastave polufinale će im biti jako blizu.  Vladan Mandić je do sada bio najbolji igrač Kafe Vijasla, treba im on ponovo u najboljem izdanju, kao i ostatak ekipe, uz golmana Zorana Pavlovića, pa da probaju da odu među četiri najbolje ekipe.

Između dva četvrtfinala slijedi nam od 20.15 i druga utakmica veterana u kojoj se sastaju FK Famos Vojkovići i Veteranski klub Treće poluvrijeme.