XS
SM
MD
LG

Srbija ili Grčka?

Vaterpolisti Srbije igraju od 15.00 sati u Zagrebu protiv reprezentacije Grčke polufinalnu utakmicu doigravanja za plasman od petog do osmog mesta na Evropskom prvenstvu. Direktan prenos meča je na Drugom programu RTS-a.

Vaterpolisti Srbije protiv Grčke u doigravanju za plasman od petog do osmog mesta (15.00, RTS2)Vaterpolisti Srbije protiv Grčke u doigravanju za plasman od petog do osmog mesta (15.00, RTS2)

Reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu izgubila od Mađarske, pa će se sa trećeg šampionata Evrope u nizu vratiti bez medalje.

"Delfini" su lako, uz tri ubedljive pobede nad Izraelom, Nemačkom i Maltom u grupi C Druge divizije, izborili plasman u osminu finala (plej-of), gde su nadigrali Francusku i prošli u četvrtfinale, ali je tamo Mađarska bila bolja nakon izvođenja peteraca (15:14).

Selekciji Srbije ostaje da u Zagrebu odigra još dva meča doigravanja za plasman od petog do osmog mesta. Danas od 15.00 časova, protivnik u polufinalu doigravanja biće reprezentacija Grčke koja je u četvrtfinalu poražena od Hrvatske rezultatom 13:8.

U drugom polufinalu, koje je na programu od 18.30, igraju Crna Gora i Rumunija.

Pobednici dva polufinalna meča doigravanja igraće u utorak utakmicu za peto mesto, dok će poraženi istog dana odmeriti snage za sedmo mesto.

Doigravanje za reprezentaciju Srbije neće imati nikakav rezultatski značaj pošto će plasman na Olimpijske igre u Parizu sa prvenstva Evrope izboriti samo šampion odnosno finalista ukoliko turnir osvoje Mađari koji već imaju overenu vizu za Pariz.

Tri najbolja nacionalna tima sa Evropskog šampionata idu na Svetsko prvenstvo, čiji je domaćin Doha od 2. do 18. februara naredne godine, ali je Srbija, uz Mađarsku, Grčku, Španiju, Italiju i Francusku, ranije već obezbedila plasman na šampionat sveta.

Selektor Srbije Uroš Stevanović u Hrvatskoj može da računa na 15 vaterpolista. Na Evropsko prvenstvo su otputovali: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Noazi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Evropsko prvenstvo, doigravanje za plasman od petog do osmog mesta:

Polufinale doigravanja (nedelja):
Srbija - Grčka 15.00
Rumunija - Crna Gora 20.15

Utakmica za sedmo mesto (utorak):
Poraženi u polufinalu 15.00

Utakmica za peto mesto (utorak):
Pobednici polufinala 18.30