XS
SM
MD
LG

"Orlovi" bez Novaka i Hamada

Detalj sa treninga naše reprezentacije

Kraljevo će za vikend biti domaćin baraž meča za finalni turnir Dejvis Kupa,a teniserima Srbije na megdan izlazi selekcija Slovačke. Obe selekcije su već stigle u grad na Ibru, odradili su i prve treninge u sportskom hramu na desnoj obali Ibra,a selektori Viktor Troicki i Tibor Tot imali su i prvi susret sa novinarima.

Poslednja dva puta kada smo igrali u Kraljevu imali smo dosta uspeha, i radujemo se što smo opet ovde. Vežu nas lepe uspomene za ovu dvoranu i ovaj grad. Nadam se da će nam publika ponovo pomoći, kao što je to bio slučaj prethodna dva puta. Sećamo se da je bila sjajna atmosfera, tako da pozivam publiku da dođe u što većem broju i podrži nas u ovom duelu, da ostvarimo pobedu protiv Slovačke, koja je veoma neugodan protivnik - istakao je selektor teniske reprezentacije Srbije, Viktor Troicki.

Bivši teniski as i selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki veliki optimista

Već je bilo poznato da u timu Srbije neće biti Novaka Đokovića, ali će zbog bolesti i Hamad Međedović propustiti duel sa Slovačkom. Ostali teniseri su spremni i vrlo motivisani da ostvare pobedu u gradu na Ibru.

Došli smo ovde na vreme, imali sjajne treninge i imamo sasvim dovoljno vremena da se pripremimo što bolje za ono što nas očekuje. Tim je nažalost oslabljen, jer se Hamad Međedović razboleo i neće biti u mogućnosti da nam se pridruži ovoga puta. Ovde smo sa četiri igrača, dobra igrača. Tu su Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović i Nikola Ćaćić. Moram da dodam da nam se pridružio mladi član, nadamo se budući reprezentativac Srbije, šesnaestogodišnji Ognjen Milić, koji je levoruk. Dobio je poziv da se pridruži selekciji i pomogne kako bi na treninzima bio dobar sparing partner i da se što bolje pripremimo za njihovog najboljeg i prvog igrača Molčana, koji je takođe levoruk. Molčan je inače jako neugodan teniser, posebno na šljaci, što smo imali priliku da se uverimo kada je igrao na turniru u Beogradu, upravo na šljaci, gde je igrao finale. Momci su vrlo motivisani, a još jednom da naglasim, najvažnije je da dođe publika u što većem broju i podrži nas, jer posle pet godina ponovo igramo u Srbiji - zaključio je Viktor Troicki.

Sa druge strane, selektor Slovačke, Tibor Tot naglašava da je Srbija i bez Novaka i Hamada favorit, ali da će se teniseri Slovačke boriti kako bi ostvarili što povoljniji rezultat.

Selektor Slovačke Tibor Tot najavljuje veliku borbu

Srećni smo što smo doputovali ovde. Nismo znali mnogo o Kraljevu, igrali smo ranije turnire u Beogradu i još nekim mestima u Srbiji, ali u Kraljevu smo prvi put. Teren je dobar, hotel u kome smo smešteni takođe, i osećamo se jako dobro i prijatno ovde. Videćemo šta će se desiti kada se budu igrali mečevi, ali za sada je sve dobro i veoma smo zadovoljni. Srećni smo zbog prilike da igramo u Dejvis kupu protiv Srbije. Znamo da naši domaćini imaju veoma jak tim, čak i bez Novaka to je dobar sastav sa četiri igrača koji su dobro rangirani na listi. Moram reći da su, za mene jedan od najboljih timova na svetu. Što se tiče nas, mi smo mlada selekcija sa Molčanom i Klajnom, ali smo spremno da se borimo. Nećemo se predavati zbog toga što je srpski tim dosta jači, pružimo ćemo najbolju igru i videćemo koji će rezultat biti – napomenuo je Tibor Tot, selektor teniske reprezentacije Slovačke.

Selektor Troicki i Laslo Đere tokom treninga u sportskoj dvorani u Kraljevu

Plej of meč Dejvis kupa između Srbije i Slovačke, igra se 2.i 3.februara u novoj sportskoj dvorani u Kraljevu. Prvi meč počinje u 15 časova, drugi odmah posle završetka prvog, a drugog dana, u subotu, najpre je na programu dubl meč, a onda zavisno od rezultata, znaće se da li će i ko igrati u singl mečevima. Žreb za ovaj meč na programu je u četvrtak u 13 časova u pres centru nove sportske dvorane.