XS
SM
MD
LG

Trebinjac koji živi za treninge

Mnogo je sportista sa naših prostora koji su devedesetih otišli iz vihora rata i našli utočište u zemljama poput Danske.

Jedan od takvih je i Fadil Fajo Ćatović, trebinjac koji je 1993. godine došao upravo u Dansku i ostvaruje svoju želju, postaje trener golmana i počinje da gradi svoju trenersku karijeru.

Svoju igračku karijeru Fajo je započeo u FK Leotar, gdje je  kao golman prošao selekcije pionira, kadeta i juniora. učesnik je i poznate Olimpijade u malom fudbalu koje se više od 60 godina održava u Trebinju.

Trenutno u Danskoj trenira djecu od 10-16 godina, a radi i kao trener golmana seniora.U fokusu mu je kako kaže da radi na razvijanju djece da budu kako dobri sportisti tako i još bolji ljudi. Prošao je rad sa preko 250 dječaka koji su sada ljudi sa visokim obrazovanjem. Radio je sa dva golmana koja su postali prvi golmani Randersa i Midtjyllanda, članova elitne lige Danske, a zatim otišli u Njemačku i sada rade kao treneri golmana. Trenutno je trener u klubu Ikast FC gdje trenira dječake i trener je juniora istog kluba koji je ispostava FC Midtjyllanda u kojem je trener kada se organizuje kampovi.

Inače, Fadil svake godine posjeti svoje rodno Trebinje, tada svojim prijateljima pokloni dosta sportske opreme, a okupi i nekoliko mladih dječaka i sa njima odradi trening u Gradu Sunca.

Kolika je njegova ljubav prema fudbalu i prema Leotaru vidi se u izjavi kada kaže da bi u Leotaru bio trener i besplatno.