XS
SM
MD
LG

Sebija sigurna protiv Crne Gore

Vaterpolisti Srbije upisali su i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Dohi, savladavši Crnu Goru sa 14:6. Direktan duel sa reprezentacijom SAD u poslednjem kolu će odlučiti ko će sa prvog mesta u grupi C ići direktno u četvrtfinale.

 

"Delfini" su upisali četvrtu pobedu u nizu nad Crnom Gorom u međusobnim susretima zahvaljujući izuzetnoj odbrani pozicionog napada, sjajnom golmanu Radoslavu Filipoviću sa 11 odbrana i efikasnom korišćenju igrača više.

Te tri stavke su perfektno funkcionisale na početku meča. Crna Gora je do prvog pogotka došla tek u situaciji igrača više u poslednjem napadu prve deonice. Prethodno su "delfini" već stigli do četiri gola.

Naročito iznenađenje po tim Vladimira Gojkovića bile su akcije sa desnog na levo krilo, gde je Strahinja Rašović čekao kao "ubojita puška u rukama Mandušića Vuka" za kažnjavanje nespremne odbrane rivala i vrhunskog golmana Tešanovića.

Crnogorci su imali priliku za rezultatski povratak u trećoj deonici. Radovićev šut za mogućih 6:5 je sprečila prečka da završi u mreži. Srbija je potom odmah u polukonutri došla do sedmog pogotka zahvaljujući lukavom uplivavanju Save Ranđelovića. Na kraju trećeg perioda je loptu preuzeo Dušan Mandić i sa dva pogotka u nizu uveo Srbiju u mirnu luku.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Mandić sa četiri gola, dok su Đorđe Vučinić, Viktor i Strahinja Rašović postigli po dva.

Srbiji je čak dovoljno da protiv SAD završni regularni deo meča nerešeno i da se ode na peterce. Time bismo dobili bod, a SAD tek dva. Reprezentacija SAD je posle pobede nad Japanom 18:5 na četiri boda posle dva kola.

Meč je na programu u petak od 15.30 časova sa direktnim prenosom na RTS1.

Ukoliko kojim slučajem budemo poraženi, svakako idemo u baraž kao drugoplasirani.

Grupa C

1. Srbija 6
2. SAD 4
3. Crna Gora 2
4. Japan 0

Drugo kolo:
Srbija - Crna Gora 14:6
SAD - Japan 18:5