XS
SM
MD
LG

Velež u četvrtfinalu Kupa BiH

Velež i Tuzla siti priredili su ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini fantastičnu predstavu u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Na stadionu Rođeni vidjeli smo pet postignutih golova i tijesnu pobjedu Veleža rezultatom 3:2, iako nakon prvih 50 minuta igre nije izgledalo da će završnica biti neizvjesna. 

Rođeni su fantastično ušli u meč i već u 35. sekundi imali stopostotnu šansu preko Suljića, no njegov udarac odbranio je gostujući golman.

 

Napadi Veleža su se nastavljali i urodili plodom u 20. minuti nakon spektakularne akcije kojom su Rođeni u potpunosti izbacili odbranu Tuzla sitija.

Suljić se našao u odličnoj poziciji i asistirao za Vehabovića koji iz prve šutira i trese mrežu Tuzlaka za 1:0.

Velež je dominirao i do kraja prvog poluvremena te stvorio još nekoliko odličnih prilika za gol, ali mreže se nisu tresle sve do početka drugog dijela, odnosno 50. minute meča.

Tada su fudbaleri Tuzla sitija izgubili loptu na sredini terena, ista je došla do Guliašvilija na desnu stranu koji je iz prve ubacuje u šesnaesterac. 

Jedan fudbaler Veleža je propušta, ona dolazi do Suljića koji ju je mirno primio, a onda rutinski spremio u mrežu za 2:0.

Tek nakon drugog primljenog gola Tuzlaci se bude, preuzimaju inicijativu i stvaraju opasne situacije pred golom Veleža što ubrzo daje rezultat.

Prednost Veleža anulirana je u samo jednoj minuti kada Tuzla siti postiže dva gola i potpuno se vraća u meč.

Prvo je Irfan Hadžić u 60. minuti smanjio na 2:1, da bi Delimeđac spektakularnim pogotkom u 61. donio poravnanje svojoj ekipi.

Igra se nakon toga još više rasplamsala, ali Velež nije dozvolio da im pobjeda izmakne iz ruku. 

Igrala se 69. minuta meča kada je Mašović izgubio loptu u opasnoj zoni, a Velež iskoristio višak i preko Haskića došao do novog vodstva.

To će se ispostaviti i posljednjim pogotkom na meču koji je Veležu donio i konačni trijumf te plasman u četvrtfinale Kupa BiH.