XS
SM
MD
LG

Borac lako prošao Zvijezdu 09

Borac - Zvijezda 09

Fudbaleri Borca su pobjedom protiv Zvijezde 09 od 2:0 osigurali plasman u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Blagaić je u osmoj minuti šutirao sa vrha šesnaesterca, pogodio je prečku, a odbijenu loptu Lukić je poslao kraj gola. 

Ozbiljnijih šansi potom nije bilo do 30. minute. No, baš tada je iz slobodnog udarca sa desne strane centrirao Blagaić, da bi Lukić glavom bio precizan za 1:0. 

Šest minuta viđena je slična situacija. Ponovo centrira Blagaić iz slobodnog udarca sa desne strane, lopta dolazi do Jurilja, koji loptu šalje u mrežu za 2:0. Bio je to rezultat prvog dijela.

Lukić je u 50. minuti imao dobru priliku, no šutirao je preko gola. Četrnaest minuta kasnije na drugoj strani je uzvratio Vukoja, dobro je reagovao golman Banjalučana. 

Treba reći da je Zvijezda finiš meča igrala sa igračem manje, s obzirom da je u prvoj minuti nadoknade drugi žuti karton nakon povlačenja zaradio Ostojić.

Promjena rezultata više nije bilo, a ni mnogo uzbuđenja, pa je tim iz Banjaluke došao do plasmana u narednu fazu, piše arenasport.ba

Borac - Zvijezda 09 2:0 (Lukić 30', Jurilj 36')

Gradski stadion u Banjaluci. Glavni sudija: Dragan Kesić (Gradiška)

BORAC: Milošević, Kvržić, Ćelić, Šušić, Herrera, Nišić (Fićović), Grahovac (Terzić), Kulašin, Blagaić (Vranješ), Jurilj (Hrelja), Lukić (Makarić).

 

ZVIJEZDA 09: Damjanović, Janković, Ostojić, Malić, Maksimović (Savić), Rahimić, Šapić, Tomjanović, Vadze, Saliman, Vukoja.